YAZAR | Prof. Dr. Serdar Erdine |
YAYIN EVİ | 25 TL/ 360 sayfa |
YAYIN YILI | 2012 |
FİYAT | Hayykitap |
KATEGORİ | Sağlık |
Ağrı Türkiye’de ilk kez bu kadar kapsamlı inceleniyor. Vücudunuzdaki her yerin ağrısı, nedenleri ve tedavisi bu kitapta. Akut ağrılar, kronik ağrılar, nedense bir türlü tedavi edilemeyen ağrılar, bel ağrıları, baş ağrıları, romatizmal ağrılar doğum ağrıları, psikolojik ağrılar, boyun ağrıları, göğüs ağrıları, kanser ağrıları ve hepsi…
Buda, ‘’Her şey ağrıdır’’ diyor. Doğum ağrıdır, sevdiğinden ayrılmak ağrıdır, nefret bile ağrıdır. Fransız şair Alfred de Musset, ‘’İnsan çıraksa ağrı onun ustasıdır!’’ diyerek özetliyor ağrıyı. Nietzsche ise kendisinden bekleneni yapıyor, ağrısına bir isim veriyor. Ona köpek diyor. Ağrıyı aşağılayarak tedaviye çalışıyor. Ağrının kölesi olacağına, sahibi olmayı yeğliyor.
Ağrı, büyük filozofları bile üzerinde düşünmeye itecek kadar hayati bir olgu. Dindirilmediğinde, sürekli hal aldığında, insana hayatı zehir edebiliyor. İşin ilginci ağrının ‘standart’ bir çözümü yok. Ağrı kişiye özel! Dolayısıyla ağrıyı ‘yakından’ tanımak, ‘doğru’ tanımlamak gerekiyor.
Prof. Dr. Serdar Erdine, Türkiye’de ağrının kitabını yazacak tek kişiydi ve Ağrının Kitabı’nı yazdı! Çünkü o Türkiye’nin ağrı bilimi (algoloji) konusundaki en yetkin ismi. Yıllardır hem teorik hem pratik düzeyde, yurtiçi ve yurtdışında ağrıları ‘dindirmek’ için çalışıyor.
Vücudunuzdaki her yerin ağrısı, nedenleri ve tedavisi bu kitapta. Ağrı Türkiye’de ilk kez bu kadar kapsamlı inceleniyor. Akut ağrılar, kronik ağrılar, nedense bir türlü tedavi edilemeyen ağrılar, bel ağrıları, baş ağrıları, romatizmal ağrılar doğum ağrıları, psikolojik ağrılar, boyun ağrıları, göğüs ağrıları, kanser ağrıları ve hepsi…
Prof. Dr. Serdar Erdine, sade bir dille, resimlerle, en güncel verilerle anlatıyor ağrıyı. Şefkatle yaklaşıyor ağrılı hastaya… Tıbbın karanlık koridorlarında fazla gezdirmiyor sizi. Güveniyorsunuz onun mahir ellerine, zaten güvendiğiniz anda ağrınız azalmaya başlıyor.
‘Ağrının Kitabı’ İçindekiler
1. Çağlar Boyu Ağrı
2. Ağrının Kültürel Boyutu
3. Ağrının Vücutta Yolculuğu
4. Ağrıyı Nasıl Sınıflarız?
5. Ağrılı Hastaya Yaklaşım
6. Ağrının Kısırdöngüsü
7. Ağrılı Hastanın Tıp Sistemindeki Yolculuğu
8. Ağrınız ve Siz
9. Akut Ağrıya Yol Açan Nedenler
10. Kronik Ağrıya Yol Açan Nedenler
11. Baş Ağrıları
12. Boyun Ağrıları
13. Omuz, Kol Ağrıları
14. Bel Ağrıları
15. Göğüs Ağrıları
16. Karın Ağrıları
17. Doğum Ağrısı ve Kadınlarda Görülen Diğer Ağrılar
18. Kronik Alt Karın Ağrıları
19. Nöropatik Ağrı ve Nevraljiler
20. Kanser Ağrısı
21. Romatizmal Ağrılar
22. Yaşlılarda Ağrı
23. Ağrı ve Psikoloji
24. Ağrı Kesiciler
25. Ağrı Tedavisinde Kullanılan Fizik Tedavi Yöntemleri
26. Ağrı Kontrolünde Girişimsel Yöntemler
27. Kronik Ağrı ile Baş Etmede Psikolojik Yöntemler
28. Ağrı Klinikleri
29. Ağrı ve Etik (Tıp Ahlakı)
30. Türkiye’de Ağrı
31. Mini Ağrı Sözlüğü