Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Sıcak Havalarda Bebeklerde İsiliğe Dikkat!
Sıcak Havalarda Bebeklerde İsiliğe Dikkat!
Bebek Bakımı ve Sağlığı İle İlgili Anne Babalara Kısa Bilgiler
Bebek Bakımı ve Sağlığı İle İlgili Anne Babalara Kısa Bilgiler

Bebeğinizi Pişikten Etkili Bir Şekilde Koruyabilirsiniz

Bebeğinizi Pişikten Etkili Bir Şekilde Koruyabilirsiniz

Her bebek bezi değişiminde kullanıma uygun olan Sudocrem, tüm cilt tipleri ve her yaşta günlük olarak kullanılabilen, çok yönlü bir ürün. İhtiyaç duyulan bölgeye eşit olarak, ince bir tabaka halinde sürmeniz yeterli. Bebeğinizi pişikten korumak için en etkili yöntemlerden biri…

Pişik nedir?

Pişik, bebeklerde bez bağlanan bölgede yaygın olarak görülen bir deri hastalığı olmakla beraber, genellikle 9-12. aylar arasında bebeklerde daha sık görülüyor.  Pişik, ciltte hassasiyete sebep olabileceği için bebek bezinin temas ettiği bölgede gerçekleşen bir iritasyon olarak da tanımlanabilir. Çoğunlukla idrar ya da dışkı ile uzun süreli temasın söz konusu olduğu durumlarda bebeğin hassas cildi etkilenir, bu da kızarıklık, hassasiyet ve dokunulduğunda sıcaklık artışı gibi durumlara sebep olur.

Pişik oluşumunu tetikleyen faktörler nelerdir?

Pişik herhangi bir zamanda bebek bezi bölgesinde gelişebilir ve sebepleri belirgin olmamakla beraber çoğunlukla idrar ya da dışkı ile uzun süreli temas nedeniyle meydana gelir. Özellikle bazı bebekler doğal olarak daha hassas bir cilde sahip olduğundan bu duruma daha yatkın olabilirler.

Öte yandan, bebeklerde pişik görülme ihtimalinin daha yüksek olduğu bazı dönemler vardır ve bu dönemlerden bazıları şunlardır:
• Diş çıkarma dönemi,
• Memeden emme sürecinin bırakılıp biberonla beslenmeye geçiş,
• Katı besinlere geçiş,
• İlk defa inek sütü içilmesi,
• Antibiyotik kullanımı sonrası,
• Eğer bebekte bir başka rahatsızlık söz konusu ise (örneğin üst solunum yolu infeksiyonu vb), dışkıları daha yumuşak olabilir ve bu durum pişik görülme olasılığını artırabilir.

Pişik olduğunda neler yapılması önerilir?

Eğer bebek bezinin temas ettiği bölgede bebeğin cildi hassas ise, kızarıklık ve şişlik gözlemleniyorsa ve dokunulduğunda sıcaklık hissi varsa, yaşanan bu sorunlar pişiğe işaret ediyor olabilir. Böyle bir durumda aşağıdaki öneriler dikkate alınmalıdır:
• Bebeğin hassas cildine zarar veren idrar ve dışkıdaki kimyasallarla temasın kesilmesi önemli olduğu için bebek bezi ıslandığı ya da kirlendiği zamanlarda, en kısa sürede değiştirilmelidir.
• Bebeğin cildinin hava almasını sağlamak için mümkün olduğunca altı açık bırakılmalıdır.
• Bebek bezi uygun boyda seçilmeli, çok bol ya da sürtünmeye neden olmamasına dikkat edilmelidir.
• Bebeğin cildine zarar verebilecek sabun, deterjan ya da köpüklü banyolardan kaçınılmalıdır.
• Yeni, temiz ve kuru bir bebek bezi kullanmadan önce bebeğin cildinin temiz ve kuru olduğundan emin olunmalıdır.
• Cildi yumuşatmak ve korumak için her bez değişiminin ardından sağlık uzmanının tavsiye edeceği çinko açısından zengin bir bebek bakım kremi kullanılmalıdır.
• Eğer pişik durumu devam ederse mutlaka hekime başvurulmalıdır.

Sudocrem pişiğe karşı nasıl bir koruyucu etki sağlıyor?

Sudocrem, bebeğin cildinde oluşan tahrişin neden olduğu kızarıklığı yatıştırmaya yardımcı olarak, cildin doğal ve sağlıklı durumunu koruyor. Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt hissi için tahriş edici maddelere karsı ciltte koruyucu bir bariyer oluşturan Sudocrem, bebeklerin hassas olan ciltlerini koruyarak gerekli olan bakımı yapıyor. Bunları ise içeriğinde yer alan çinko oksit ve lanolin ile gerçekleştiriyor, çünkü çinko oksit ciltteki sıvı kaybını azaltmaya yardımcı olurken, lanolin cildi yatıştırıyor ve yumuşatıyor.

Her bebek bezi değişiminde kullanıma uygun olan Sudocrem ayrıca, tüm cilt tipleri ve her yaşta günlük olarak kullanılabilen, çok yönlü bir ürün. Uygulama olarak ise istenilen bölgeye gerektiği şekilde eşit olarak ve ince bir tabaka halinde uygulanması yeterli.

Pişik hakkında doğru bilinen yanlışlar

YANLIŞ: Pişik her bebekte olur, önlemek için yapılabilecek bir şey yok.
DOĞRUSU: Pişik oluşumunu önlemek bizim elimizde!
• Islak ya da kirlenmiş bebek bezleri mümkün olduğunca kısa süre içerisinde değiştirilmelidir. Küçük bebeklerin bezleri günde 10-12 kez, büyük bebeklerin bezleri ise günde 6-8 kez olacak şekilde değiştirilebilir.
• Bezin temas ettiği alan; temiz ılık su kullanılarak, önden arka kısma doğru silinmeli veya yıkanmalı ve iyice temizlenmelidir.
• Bebeğin bez bölgesi, temiz havanın temasını artırmak için mümkün olduğunca açık bırakılmalıdır.
• Cildi yumuşatmak ve korumak için her bez değişiminin ardından sağlık uzmanının tavsiye edeceği çinko açısından zengin bir bebek bakım kremi kullanılmalıdır.

YANLIŞ: Bir pişik kremi kullanılmasına rağmen pişik devam ediyorsa daha fazla yapılabilecek bir şey yoktur.
DOĞRUSU: Bebeğin cildinde sürekli olarak, cildin katmanlarına kadar yayılan, açık kırmızı, beyaz ya da kırmızı baloncukların olduğu nemli bir döküntü oluşuyorsa, enfeksiyon gelişmiş olabilir. Böyle bir durumda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

YANLIŞ: Bebek bezleri yeterince sık değiştirilirse pişik oluşma ihtimali yoktur.
DOĞRUSU: Bebeğin bezini sık sık değiştirmek, pişik gelişme ihtimalini azaltsa da, maalesef tamamen ortadan kaldıramaz. Örneğin; bebeğin ishali varsa, pişik olma olasılığı daha yüksektir. Bununla birlikte, bebeğin özellikle hassas bir cildi varsa, bebek bezi bölgesi sık sık temizlendiğinde dahi pişik ortaya çıkabilir. Bazen, bebek bezinin bebeğin narin cildine sürtünmesi ya da kumaş bezlerden (yeniden kullanılabilen bebek bezleri) deterjanın tamamen arındırılmaması da pişik oluşmasına sebep olabilir.

YANLIŞ: Bebeğin poposu her bez değişiminden sonra bol köpüklü sabun ile yıkanmalıdır.
DOĞRUSU: Sabun ve benzeri malzemeler bebeğin hassas olan cildini daha fazla tahriş edebileceği için her bez değişiminden sonra bez bölgesinin ılık su ile yıkanması ve mutlaka kurulanması önerilmektedir.

Sudocrem, beşeri tıbbi bir ürün değil; kozmetik bir üründür.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..