Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Bebek Arabaları
Bebek Arabaları
Bebek Sahibi Ebeveynler İçin Pratik Çanta Hazırlama Önerileri
Bebek Sahibi Ebeveynler İçin Pratik Çanta Hazırlama Önerileri

Bebek Odası İçin Klima Seçimi

Bebek Odası İçin Klima Seçimi

Bebek odasına klima yerleştirmek, bebeğinizin hem uykusu hem de günlük yaşantısı için rahat bir ortam oluşturmanın harika bir yoludur. Özellikle aşırı sıcakların ya da aşırı soğukların baş gösterdiği mevsimsel dönemlerde gece boyunca huzur içinde uyuması için oldukça etkili bir yöntemdir. Bununla birlikte elbette ki bebek odası için klima seçerken bilinçli hareket etmek ve doğru bir karar vermek gerekiyor. Aynı durum, seçtiğiniz bebek odası klimasını kullanırken de geçerli. Bu rehberimizde bebek odası için klima nasıl seçilir, bebek odasına klima satın alırken hangi faktörlere dikkat edilmeli ve bebek odası klima kullanımı hakkında sıkça sorulan soruların cevaplarını sizin için araştırdık.

Bebek Odası İçin Klima Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hava Filtreleri: Bebeğinizin temiz ve taze hava solumasını isterken bir yanan da bu havanın mikroplardan, tozdan ve alerjenlerden arınmış olmasını istiyorsanız, doğru yoldasınız. Bebek odası için en iyi klimayı bulma yolunda ilerlerken kesinlikle seçtiğiniz klima ünitelerinin kapsamlı, kaliteli ve gelişmiş hava filtreleri bulunmalı. Özellikle bebeğinizin astım gibi kronik solunum yolu rahatsızlıkları teşhisi varsa, çıkarılabilir ve yıkanabilir filtrelere sahip bir klima tercih ederek cihazın temizliğini kolaylaştırabilir ve bebeğinizin daima alerjensiz hava soluduğundan emin olabilirsiniz.

Gürültü Seviyesi: Bebek odası kliması seçiminde klimanın dB(A) derecesi de bir hayli önemlidir. Klima ünitesinin gürültü seviyesi, bebeğinizin tam olarak ne kadar sağlıklı uyuyacağını doğrudan etkileyebilir. Kendisinin sakin ve sessiz bir ortamda gece boyu mışıl mışıl uyuması için en düşük dB(A) seviyesinde bir klima tercih etmeniz oldukça önemli. Gürültü seviyeleri desibel cinsinden ölçülür. Düşük ayarda 18 desibele kadar ve turboda 60 desibele kadar çalışan klimalar bulabilirsiniz. Desibelleri bağlama oturtmak için, normal seslerimizin yaklaşık 40 dB(A)’ya, TV’nin ise 60 dB(A)’ya ulaştığını belirtelim. Klimada dB(A)’nın önemi hakkında detaylı bilgiye dB(A) Nedir, Klimalarda Neden Önemlidir yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kapsamı: Doğru boyutta bir klima bulmak, hem bebeğinizin odasındaki uygun sıcaklığı sağlamak hem de verimliliğini ve elektrik faturanız üzerindeki etkisini ayarlamak için oldukça mühimdir.

Performansı: Bebek odası için hangi klima satın alınmalı diye araştırma yaparken elbette evinizin diğer odalarına aldığınız klimalar gibi bu klimanın da performansına, verimine ve kullanım koşullarına dikkat etmeniz gerekir. Split klima modelleri inanılmaz derecede kullanışlıdır çünkü onları yıl boyunca kullanabilirsiniz. Yaz aylarında bebeğinizin odasını soğutmaya ihtiyacınız varsa soğutma modundan yararlanabilir, kış aylarında odasını ısıtmak için ise ısıtma moduna dönebilirsiniz.

Uzaktan Kumanda veya Wi-Fi Özelliği: Uzaktan kumandalı ve Wi-Fi özellikli klima üniteleri, klima ayarlarını bebek odasına adım atmadan ve uyuyan güzeli uyandırmadan kolayca değiştirmenizi sağlar. Bazı modeller, akıllı ev cihazlarınızı kullanarak sesli kontrol olanağı da sunar. Buna ek olarak bazı klimalarda klima bebek modu bile bulmak mümkündür.

Bebek Odası Kliması Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Klima bebek odası için zararlı mı?

Bebekler henüz vücut sıcaklıklarını bizim kadar iyi düzenleyemedikleri için bazı durumlarda aşırı ısınma, vücutta döküntü, dehidrasyon ve sıcak çarpması gibi ısıyla ilgili hastalıklar geliştirebilirler. Bu nedenle bebek odası için bir klima temin etmek, özellikle buharlı koşullarda mükemmel bir fikirdir. Uygun şekilde soğutulan ve havalandırılan bir oda sadece rahat bir uyku uyunmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ABÖS (Ani Bebek Ölümü Sendromu) riskini de azaltır. Ancak, sıcaklıkları çok düşük ayarlarsanız, bebeğinizin vücut sıcaklığının önemli ölçüde düşmesini riske atarak hipotermiye neden olabilirsiniz. Bu nedenle de hem yazın bebek odasında klima kullanımı hem de kışın bebek odasında klima kullanımı ile ilgili detaylara çocuk doktorunuzla görüşerek hakim olabilirsiniz.

Bir bebek odasındaki klimanın ideal sıcaklığı ve konumu nedir?

Klimanın havalandırma kanallarını beşikten veya çocuğun yatağından uzağa yerleştirdiğinizden emin olun. Bebek oda sıcaklığı klima kullanılarak kontrol altına alınacaksa, mevsime bağlı olarak 23 ila 26°C arasında bir oda sıcaklığını hedefleyebilirsiniz.

Bir bebek klima altında uyurken ne giymeli?

Bebeğiniz klima açık uyuyacaksa hafif katlar (1-2 kat yeterli) veya kollarını ve bacaklarını kapatan bir uyku tulumu yeterli olacaktır. Yenidoğan bebeklerin kafasına pamuklu bir şapka ve ayaklarına da hafif pamuklu çoraplar veya patikler giydirebilirsiniz. Bebeğinizin çok kalın giysilerle uyuması doğru bir çözüm olmayabilir; buradaki genel kural, onları kendi giydiğinizden bir kat daha fazla olacak şekilde giydirmektir.
 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..