Bebeklere Balkabağı Ne Zaman Verilebilir?
Her meyve ve sebzeyi mevsiminde tüketmek gerekiyor. Biz de sizler için mevsime uygun meyve ve sebzelerden öne çıkan birini tanıtmak istedik. Ayın güzeli; balkabağı… Masaldaki gibi mucizeler yaratıyor.
Balkabağı sonbaharda evlerimize konuk etmeyi sevdiğimiz meyvelerden. Meyve diyoruz, çünkü çekirdeği olan yiyecekler meyve olarak tanımlanıyor.
Balkabağı beta karoten içeren iyi bir antioksidan. Yani bağışıklık sistemimizi destekliyor.
Araştırmalar lif yönünden zengin olduğunu da gösteriyor ki bu bağırsakların temizlenmesine katkı sağlıyor ve kabızlık gibi bağırsak şikayetlerini azaltıyor.
İçindeki yüksek orandaki A vitamini sayesinde bebeğinizin göz gelişimini destekler.
Ayrıca C ve E vitaminlerini de içeriyor.
Bebeğinize 6. aydan sonra balkabaklı tarifler hazırlayabilirsiniz.
Balkabağı satın alırken, soyulmuş olanların yerine bütün olarak almakta fayda var. doğranmış olanlar besin değeri kaybına uğruyor.
İyi balkabağı, iç yüzeyi pürüzsüz ve koyu turuncu renkli olmalı. Ancak balkabağı satın alırken, soyulmuş veya doğranmış şekilde değil; bütün olarak almak daha doğru bir davranış. Soyulmuş ve doğranmış bir halde bekleyen balkabağı besin değerini kaybeder.
Yüksek ısı da balkabağının besin değerini düşürür, en iyi yöntem haşlamak…
Bebeğinize hazırlayacağınız ilk balkabağı çorbası:
Doğradığınız yarım dilim balkabağını, 2 yemek kaşığı irmik, 1 bardak su ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ile 15 dakika pişirin, sonra blenderden geçirin. Afiyet olsun…
Sizin için mikroplardan koruyacak bir balkabağı çorbası:
3 dilim bal kabağını soyup küp küp dilimleyin ve derin bir tencereye koyun. Az su ile iyice pişirdikten sonra ezerek blenderle püre haline getirin. Üzerine 1 su bardağı süt ilave ettikten sonra 5 bardak su ekleyin. İçine 2 kaşık un ile karıştırılmış 1 yumurta sarısını yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Eğer gerekli görürseniz sıcak su ile kıvamını istediğiniz düzeye getirdikten sonra ocaktan indirmeden 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. İsteğe göre tarçın da ekleyebilirsiniz.
Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.
Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..