Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Bebeğinizin Ateşi mi Var?
Bebeğinizin Ateşi mi Var?
Bebeklerde Görülen Akdeniz Anemisi Belirti Vermeyebilir
Bebeklerde Görülen Akdeniz Anemisi Belirti Vermeyebilir

Soğuk Havalar Rotavirüs Tehlikesini Artırıyor

Soğuk Havalar Rotavirüs Tehlikesini Artırıyor

Özellikle 2-5 yaş arası çocukları etkileyen Rota virüsü, kış aylarının gelmesiyle birlikte yeniden anneleri endişelendiriyor. Tüm dünyada her yıl milyonlarca kişide görülen Rota virüsü, çocukluk çağındaki ishalin ortaya çıkmasındaki en büyük etken olarak biliniyor. Rota virüsü enfeksiyonuna özellikle iyi beslenemeyen çocuklarda rastlandığını belirten Medline Acil Sağlık Operasyonlardan Sorumlu Direktör Dr. Barış Mutluer, Rota virüsünden korunma yolları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendiriyor.

Rota virüsü ince bağırsağa yerleşerek, çok şiddetli ishal ve kusmaya neden olur.  Başlıca belirtileri genellikle 48 saatten az süren kuluçka dönemini izleyen ateş ve kusma ile başlar. Sık ve kansız ishal  olarak görülen ishal, 5 - 7 gün sürebilir. Özellikle süt çocuklarında kusma ve ishalin neden olduğu dehidrasyon (aşırı susuzluk) gelişebilir. Bağışıklık sistemi yetersiz olan hastalarda hastalık daha uzun ve ağır seyir gösterir.

Çocuğa el yıkama alışkanlığını kazandırmak çok önemli

Rota virüsünden korunmada en önemli faktör hijyen kurallarına uymaktır. Ebeveynler çocuklarıyla birlikteyken her türlü hijyen kuralına uymaya özen gösterirler. Ancak çocuk kreşe gittiğinde de aynı şekilde sağlıklı bir ortamda olduğundan emin olmak gerekir. Bunun yanı sıra kreşte bulunan diğer hasta çocuklarla temas halinde olmaması için çocuğa gerekli bilgileri vermek gerekir. Ayrıca elleri sık sık yıkmak da birçok hastalığa karşı önleyici faktördür. Bu nedenle çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırılmasına dikkat edilmelidir.

Tedavi

Tedavinin başlıca amacı; kusma, ishale bağlı ortaya çıkabilecek dehidrasyonun önlenmesidir. Kusma ve ishali önleyici ilaçların ya da antibiyotiğin tedavide yararı yoktur. En önemli tedavi, kaybedilen sıvının yerine konmasıdır. Beslenmede az yağlı gıdalar tercih edilmeli, özellikle anne sütü ile beslenme kesilmemelidir. Ancak alınan önlemlere rağmen kusma ve ishal devam ediyorsa, çocuğun ateşi düşmüyorsa çocuk en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılmalıdır. Su kaybı çok daha önemli sorunlara neden olabilir.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..