Çocuğunuza Özel Sütlü Tarifler
Bu ay ekranlardan takip ettiğimiz ve beş çaylarımız için harika lezzetler sunan sevgili Tijen Aktay’dan evde kolaylıkla yapabileceğiniz sütlü tatlı tarifleri hazırlamasını rica ettik. Kendisi de iki çocuk annesi olan Tijen Hanım bizlerle çocuklarıyla evde keyifle yediği tatlı tariflerini aynı tatlılıkla paylaştı.
PORTAKALLI SOSLU PUDİNG
Malzeme
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
¾ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Üzerine
2,5 su bardağı portakal suyu
2/3 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
½ çay bardağı su
Yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin. Pudingi ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız pudingi kaselere alın. Sos tenceresine; portakal suyunu, şekeri, suyu ve nişastayı ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin. Hazırladığınız tatlının üzerine döküp yayın. Soğuduktan sonra buzdolabında yaklaşık 4 saat dinlendirip servise sunun.
SUPANGLE
Malzeme
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
80 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
Arasına
1 hazır kakaolu kek
2-3 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Bir tencerenin içine süt, toz şeker, kakaoyu ve unu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra ocağın altını yakıp orta ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın bitter çikolatayı, vanilini ekleyip iyice karıştırın. Ocakta çok az tuttuktan sonra altını kapatın. Mikser kabına alıp 4-5 dk çırpın. Kekleri kupların dibine paylaştırın. Üzerine az süt serpin. Pudingi paylaştırın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp birkaç saat bekletin. Soğuk olarak servise sunun.
SICAK ÇİKOLATA
Malzeme
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı krema
80 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
Üzerine (isteğe bağlı)
Çırpılmış krema
Yapılışı
Tüm malzemeleri tencereye koyup kaynatın. Kaynayan çikolatalı sütü bardaklara döküp çırpılmış krema ile servise sunun.
MEYVELİ SÜTLAÇ
Malzeme
1 lt süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket vanilin
250 gr çilek, 250 gr vişne
Yapılışı
Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesi yaparak ezilemeyecek şekilde haşlayın. Başka bir tencereye sütü, toz şekeri ve haşladığınız pirinçleri koyarak orta ateşte kaynatın. Nişastayı komposto tabağında üzerini geçecek kadar su koyarak eritin. Kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş akıtıp hızlıca karıştırın. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın. Ardından kaselere aralarına dilimlediğiniz meyveleri ekleyerek paylaştırın. Son olarak üzerine tarçın veya file Antep fıstığı serperek servise sunun.
Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.
Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..