Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Daha Sağlıklı Bir Nesil İçin
Daha Sağlıklı Bir Nesil İçin
Çocuklara Sebze Yedirebilmek İçin...
Çocuklara Sebze Yedirebilmek İçin...

Çocuğunuza Özel Sütlü Tarifler

Çocuğunuza Özel Sütlü Tarifler

 


Bu ay ekranlardan takip ettiğimiz ve beş çaylarımız için harika lezzetler sunan sevgili Tijen Aktay’dan evde kolaylıkla yapabileceğiniz sütlü tatlı tarifleri hazırlamasını rica ettik. Kendisi de iki çocuk annesi olan Tijen Hanım bizlerle çocuklarıyla evde keyifle yediği tatlı tariflerini aynı tatlılıkla paylaştı.

 

 

 

 

 

 

PORTAKALLI SOSLU PUDİNG

 

Malzeme

1 lt süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

2 yumurta sarısı

¾ su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 portakal kabuğu rendesi

 

Üzerine

2,5 su bardağı portakal suyu

2/3 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta

½ çay bardağı su

 

Yapılışı

Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin. Pudingi ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız pudingi kaselere alın. Sos tenceresine; portakal suyunu, şekeri, suyu ve nişastayı ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin. Hazırladığınız tatlının üzerine döküp yayın. Soğuduktan sonra buzdolabında yaklaşık 4 saat dinlendirip servise sunun.

 

 

SUPANGLE

 

Malzeme

1 lt süt 

1 su bardağı toz şeker 

4 yemek kaşığı un

80 gr bitter çikolata 

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilin

 

Arasına

1 hazır kakaolu kek

2-3 yemek kaşığı süt 

 

Yapılışı

Bir tencerenin içine süt, toz şeker, kakaoyu ve unu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra ocağın altını yakıp orta ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın bitter çikolatayı, vanilini ekleyip iyice karıştırın. Ocakta çok az tuttuktan sonra altını kapatın. Mikser kabına alıp 4-5 dk çırpın. Kekleri kupların dibine paylaştırın. Üzerine az süt serpin. Pudingi paylaştırın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp birkaç saat bekletin. Soğuk olarak servise sunun.

 

SICAK ÇİKOLATA

 

Malzeme

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağı krema

80 gr bitter çikolata

1 tatlı kaşığı kakao

 

Üzerine (isteğe bağlı)

Çırpılmış krema

 

Yapılışı

Tüm malzemeleri tencereye koyup kaynatın. Kaynayan çikolatalı sütü bardaklara döküp çırpılmış krema ile servise sunun. 

 

 

MEYVELİ SÜTLAÇ

 

Malzeme

1 lt süt 

1,5 çay bardağı pirinç 

1 su bardağı toz şeker 

2 yemek kaşığı dolusu nişasta 

1 paket vanilin

250 gr çilek, 250 gr vişne

 

Yapılışı

Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesi yaparak ezilemeyecek şekilde haşlayın. Başka bir tencereye sütü, toz şekeri ve haşladığınız pirinçleri koyarak orta ateşte kaynatın. Nişastayı komposto tabağında üzerini geçecek kadar su koyarak eritin. Kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş akıtıp hızlıca karıştırın. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın. Ardından kaselere aralarına dilimlediğiniz meyveleri ekleyerek paylaştırın. Son olarak üzerine tarçın veya file Antep fıstığı serperek servise sunun.

 

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..