Çocuklar İçin Eğlenceli Yılbaşı Tarifleri
Zencefilli Adam Kurabiyesi (6 kişilik)
Malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çorba kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
Renkli icingler
Öncelikle hamuru hazırlamak için derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini alıp, mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, tarçın, zencefil ve kabartma tozunu eleyerek hamura katın. Ardından ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru biraz dinlenmesi için strech filme sarıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru dolaptan alıp, iki tane yağlı kağıt arasında merdane ile pürüzsüz şekilde açın. Hamuru zencefil adam kurabiye kalıpları ile kesip (farklı yılbaşı kalıpları da kullanabilirsiniz.), yağlı kağıda yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika civarı pişmeye bırakın. Fırından alınca kenarda soğutup, dilerseniz sade bırakın. Gözalıcı olmasını isterseniz, renkli icing’lerle süsleyip, donunca servis yapın.
Renkli mısırlar (4 kişilik)
Malzemeler:
- 1 çay bardağı tozşeker
- 100 gram mısır
- Üç buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
- Farklı renklerde gıda boyası
Öncelikle derin bir tencreye sıvıyağı ve mısırı koyun. Üzerine gıda boyası ekleyip, iyice karıştırın. Sonra tencereyi ocağa alıp, biraz bekletin. Mısırlar patlamaya başlayınca, arada tencereyi kulplarından tutup sallayarak mısırları patlatın. Patlayan mısırları kaba koyup, isterseniz farklı bir renk gıda boyası ile aynı ölçülerle birkaç kez daha mısır patlatın. Bu şekilde elinizde rengarenk patlamış mısırlar olacak.
Not: Bunları ipten geçirerek ağacınıza dolayabilirsiniz.
Çikolatalı Çilekler (4-6 kişilik)
Malzemeler:
- 20 adet çilek
- 200 gram çikolata
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin. Bu sırada içine parlaklık vermesi için sıvıyağı ekleyin. Yıkanıp iyice kurumuş çilekleri çikolataya (çileği sağa ve sola çevirerek) bulayın. Yağlı kağıt üzerine koyun. Önce oda sıcaklığında 5 dakika, ardından buzdolabında 15 dakika bekletin.
Sebzeli Hindi Burger (4 kişilik)
Malzemeler:
- 500 gram hindi kıyması (Hindi kıyması bulamazsanız, hindi göğsünü robottan da geçirebilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 1 adet rendelenmiş havuç
- Birkaç dal maydanoz
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber
Servis için:
- Hamburger ekmeği
- Yeşillik, domates, salatalık turşusu
- Ketçap, mayonez
Köfte için kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğan, rendelenmiş havuç, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyin. Galeta ununu katın. İyice yoğurun. Köfte hamurundan mandalina iriliğinde parçalar koparıp, elinizde köfte şekli verin. Yağsız tavada ya da ızgarada önlü arkalı pişirin. Hamburger ekmeğinin içine ketçap, mayonez sürün. Üzerine köfte ve yeşilliği yerleştirin. Dilimlenmiş domatesle beraber turşuyu da koyup servis yapın.
Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.
Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..