Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Çocuğunuzun Beyin Gelişimi İçin Bu 8 Besin Önemli
Çocuğunuzun Beyin Gelişimi İçin Bu 8 Besin Önemli
Çocuğumun Boyunu Uzatabilir Miyim?
Çocuğumun Boyunu Uzatabilir Miyim?

Çocuklar İçin Unsuz Şekersiz Muffin Tarifi

Çocuklar İçin Unsuz Şekersiz Muffin Tarifi

Herkese merhaba! Bugün, sizlere sağlıklı muffin tarifim var. Birlikte, unsuz ve şekersiz muffin yapacağız. Tarifin videosuna şuradan  ulaşabilirsiniz.

Muffin, beş çayında lezzetli bir atıştırmalık ve hatta lezzetli bir kahvaltılık seçeneğidir; ancak, içerdiği şeker ve un ile kolayca abur cubur kategorisine girebilir. Muz, yulaf ve fıstık ezmesi gibi sağlıklı ve besleyici malzemeler ile hazırlanan bu muffin tarifi, tüm aile bireylerine güvenle verebileceğiniz, besleyici bir tatlı seçeneğidir.

Çocuğunuz okula giderken sabah okul çantasına ekleyebileceğiniz ya da beş çayına gelen misafirlerinize sağlıklı bir atıştırmalık olarak ikram edebileceğiniz unsuz, şekersiz muffin; çok pratik ve lezzetli bir tarif. Ayrıca yapması da son derece pratik. Hazırsanız, ilk olarak ihtiyacınız olan malzemelere bir göz atalım ve ardından yapmaya başlayalım…

Püf Noktası

Bu tarifte, olgun muz tercih ederseniz, daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Pişirme Süresi

20 dakika

Kaç Kişilik

2- 4 kişilik

Malzemeler

  • 2 + ¼ bardak yulaf,
  • 2 adet yumurta,
  • 2 adet olgun muz,
  • Yarım bardak akçaağaç şurubu ( bal ya da agave şurubu da tercih edebilirsiniz),
  • ¼ bardak süt,
  • Yarım bardak damla çikolata,
  • Yarım çay kaşığı karbonat,
  • Vanilya,
  • Tarçın,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • Yarım bardak fıstık ezmesi

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak; yulaf, yumurta, muz, akçaağaç şurubu, süt, karbonat, kabartma tozu, vanilya , tarçın ve fıstık ezmesini blender’a alın.
  • Tüm malzemeler güzelce karışana kadar karıştırın.
  • Son olarak çikolatayı da ilave edin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru, içine kalıp dizdiğiniz muffin kalıbına alın.
  • Muffin kalıbını, önceden ısıttığınız ve fansız olarak çalıştırdığınız fırına verin ve yaklaşık 20- 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.
Not: Bu tarifte, 250 ml’lik bardak kullanılmıştır.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..