Fazla ve Mutfak Sanatları Akademisi Küçük Şefler İle Bir Araya Geliyor
Atık oluşumunu önlemek ve var olan atıkları en yüksek çevresel, sosyal ve ekonomik fayda ile döngüsel ekonomiye kazandırmak için çözümler geliştiren sosyal girişim Fazla; Mutfak Sanatları Akademisi ile Küçük Gurme - Gıda Koruyucuları Workshop’ında yeniden bir araya geliyor. Küçük şefler 15 Nisan günü saat 10.00-13.00 arasında MSA’da gerçekleşecek etkinlikte buluşacaklar.
5-9 yaş arasında küçük şeflerin gıdanın geleceğine sahip çıkmayı öğrenmesi adına 2. kez düzenlenen eğitimde çocuklar gıdayı yakından tanıyacak, tüm malzemelerin değerlendirildiği bir menü hazırlayacak ve saklama koşullarına dair temel bilgiler öğrenecek. 5-9 yaş arasındaki çocukların bir yetişkin eşliğinde katıldığı workshopta mutfak becerilerini geliştirecek olan küçük şefler, eğitim sonunda evlerine Gıda Koruyucuları olarak dönecek.
MSA ile gerçekleştirdikleri bu çalışmanın örnek niteliğinde olduğunu belirten Fazla Pazarlama Lideri Koray Koçer, “Yeni ve çizginin dışında diyebileceğimiz bu çalışma vesilesiyle MSA ile bir araya gelmek, iklim krizi ve gıda israfı konularında farkındalığı artırmak adına birlikte çalışmak bizler için çok heyecan verici. Doğru yöntemler ile 7’den 70’e, herkesin israf ile mücadele hareketine katılmasının mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda uzmanlığımızı ortaya koyarak geliştirdiğimiz projeler ile küçük şeflerin israf ile mücadele hareketine katılmasına ön ayak olmak geleceğe dair bizlere umut veriyor.” şeklinde konuştu.
Projeye ev sahipliği yapan MSA’nın Yönetici Ortağı Sitare Baras, düzenlenen etkinlik ile ilgili “Fazla ekibi ile yeniden bir araya geldiğimiz ve geçen yıl ilkini düzenlediğimiz bu projeye devam ettiğimiz için çok heyecanlıyız. MSA olarak gıdaya dair öğrenim kazanmanın temel eğitim düzeylerinde ele alınması gerektiğini savunuyor, gıdaya saygı duymanın yolunun bilgi ve öğrenimden geçtiğine inanıyoruz. Bir çocuğun ya da gencin yemek yapma becerisi kazanmasının; özgüven gelişimine katkıda bulunmasına ek olarak; gıdayla tanışmak ve gıdanın yemeğe dönüşme sürecine tanık olup değerini anlamak için de önemli bir deneyim olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda MSA’nın kuruluşundan bu yana 5 yaşından 17 yaşına kadar farklı yaş grupları için tasarladığımız mutfak workshoplarının bizde ayrı bir yeri var.” dedi.
Bilet Almak İçin:
https://msa.com.tr/workshop/kucuk-gurme-1-gida-koruyuculari-5-9-yas
Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.
Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..