Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Kışın Evde Yapılabilecek El Bakımı
Kışın Evde Yapılabilecek El Bakımı
Göğüsleri Dolgunlaştıran Besinler
Göğüsleri Dolgunlaştıran Besinler

Bu Gülüşün Ardında Ne Var?

Bu Gülüşün Ardında Ne Var?

Birçok şeyin dış görünüşe göre ifadelendirildiği günümüzde herkes bembeyaz dişlere sahip olmak istiyor. Aslında dişlerin orijinal rengi beyaz değil. Ama bembeyaz dişler karşımızdaki insanı etkiliyor diye bazen çok da sağlıklı olmayan yollarla dişlerimizi beyazlatmaya çalışabiliyoruz. Hisar Intercontinental Hospital Diş Hekimi Banu Okur Çakmakcı  doğru diş beyazlatmanın nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgiler veriyor.

Dişin doğal renginin açık gri-sarımsı renk aralığında olduğunu, günümüzde pek çok bireyin estetik bir görünüm, parlak bir gülüş için daha beyaz diş tonlarına sahip olmak istediğini dile getiren Diş Hekimi Banu Okur Çakmakcı; ‘Dişler doğal yaşlanmaya bağlı olarak zamanla kararır. Aynı zamanda tüketilen bazı yiyecek, kahve, çay gibi içecekler ve sigara kullanımının biriktirdiği lekelenmeler dişin rengini dolayısıyla görünümünü önemli ölçüde olumsuz etkiler. Diş beyazlatma işleminin sağladığı estetik, güzel ve kendinden emin bir gülüş; kişinin toplum iletişiminde pozitif bir etki bırakmasının, iletişim başarısının artmasının ve kendine güvenin en önemli etmenlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Diş beyazlatma için kullanılan yöntemlerin hekim kontrolünde olması çok önemlidir. Çünkü yanlış diş beyazlatma yöntemleri kişinin diş sağlığını da kaybetmesine neden olabilir.’ açıklamasında bulundu.

Daha Beyaz ve Sağlıklı Dişler İçin…

Diş beyazlatmak için kullanılan iki ana uygulama Diş yüzey beyazlatma ve Ağartma (Bleaching)’dır. Diş yüzey beyazlatma yöntemi özel aşındırıcı ürünler kullanarak diş yüzeyinde yer alan lekelenmeleri yok etmeyi amaçlar. Kullanılan kimyasal macunlar, sıradan diş macunlarından daha ince yapıda olduğu için diş yüzeyine daha az aşındırıcı etki uygulayarak, yüzeyde yer alan lekelenmeleri daha büyük bir başarı oranıyla yok edebilir. Ancak unutmamak gerekir ki bu uygulama sadece yüzeysel lekeleri temizlemekte başarı sağlarken, profesyonel bir beyazlatma işleminin yerini tutmaz.

Ağartma (Bleaching), dişlerin içyapısına işleyen lekelenmeleri gidermek ve doğal rengini daha açık hale getirebilmek için uygulanan yöntemdir. Yüzeysel beyazlatma işleminden farklı olarak dişlerin doğal renklerini de değiştirebilme yeteneğine sahip olan Bleaching, diş renginin 6-8 tona kadar açılmasını sağlar. Bleaching uygulamasından istenilen sonucun elde edilebilmesi için mutlaka diş hekiminin görüşüne başvurulmalıdır. Bleaching sadece doğal diş yapısına etki ettiğinden diğer estetik uygulamalar öncesinde bleaching yapılması homojen bir görünüm sağlamak için ideal bir başlangıç noktası oluşturur. Kanal tedavisi, kron, dolgu, implant vb uygulamalar üzerinde bleaching etkisi farklı olacağından bu adım önemlidir.  Öncelikle diş etleri bleaching etken maddesine karşı korunmak üzere özel bir bileşik ile kaplanır. Korumanın oluşmasından sonra bleaching karışımı dişlere tatbik edilir. Belirlenmiş tatbik süresi sonrasında karışım ve koruyucu damak temizlenerek işlem sona erdirilir. Bleaching işlemi her iki senede bir güvenle tekrarlanabilir. Bazı kişilerde bleaching sonrasında dış hassasiyeti görülmesi normaldir. Hassasiyet 1-2 gün içerisinde yok olur. Bu süre zarfında sodyum florür içerikli jel ya da ağız gargaraları uygulayarak hissedilen bu kısa süreli hassasiyeti minimuma indirilebilir.

Diş Beyazlatma Uygulamaları Kişiye Özeldir!

Unutulmamalıdır ki kişiye göre en uygun olan beyazlatma yöntemini ve uygulama süresini ancak bir diş hekimi belirleyebilir. Kişinin hekim kontrolünde olmadan yaptığı diş beyazlatma uygulamaları, mine aşınmasına, diş hassasiyetine, diş eti yanmasına, diş eti hastalıklarına, dişin canlılığını yitirerek doğal rengini de kaybetmesine ve en önemlisi sağlam dişlerini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle beyazlatma işlemi bir diş hekimi kontrolünde uygulandığı sürece güvenlidir. 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..