Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Schwarzkopf Professional’dan  Essential Looks Sonbahar-Kış Koleksiyonu
Schwarzkopf Professional’dan Essential Looks Sonbahar-Kış Koleksiyonu
Gizli Güzelliğinizi Ortaya Çıkarın: Cherry Güzellik Merkezi
Gizli Güzelliğinizi Ortaya Çıkarın: Cherry Güzellik Merkezi

Saçınız Sonbahara Hazır Mı?

Saçınız Sonbahara Hazır Mı?

Güneş ve kum mevsimi olan yazın ardından, sonbahara girişle özellikle yüzümüzde ve saçlarımızda bakım uygulamalarına ihtiyaç duyabiliyoruz. Matlaşan, kuruyan, bazense rengi solan saçlarımızı güçlendirmek, sağlıklı bir görünüm kazandırmak için neler yapabileceğimizi  Saç Bakım Onarım Uzmanı Ahmet Çoban’a sorduk. 

Yazdan çıkarken saçlar için en temel bakım nasıl olmalı?

Sonbahara geçerken saçlarımız güneş, deniz/havuz etkenleriyle oldukça yıpranmış oluyor. Hem rengi soluyor hem de tüm gövde de nem kaybından dolayı cılızlaşma meydana geliyor. Bu, saçın gittikçe sağlıksızlaşarak kopmasına ve dökülmesine neden oluyor.

Yıpranan bu saçlara bakım için benim iki önerim var: Birincisi profesyonel olarak yapılan, sakinleştirici bakım. Bu tarz uygulamalar, saçın içinde eksilen kendi protein dokularından hazırlanıyor. Saçın gövdesinde oluşan keratin boşluklarını dolduruyor ve saça dolgun, parlak görüntüsünü geri kazandırıyor. Hem düz hem de dalgalı saçta çok iyi sonuç veriyor ve uzun süre kalıcı bir bakım.

İkinci önerim ise ev için. Evde yapabileceğiniz en güzel uygulama saçınız kuru iken organik bitki özlerinden, bitki proteinlerden, aminoasitlerden ve vitaminlerden hazırlanan saç maskelerini düzenli olarak kullanmak. Bu amaçla hazırlanan bitkisel içerikli saç serumları ve saç krem ürünleri tercih edilebilir. Kullanılan ürünün avokado, hindinstan cevizi, argan, sheabutter, jojoba,  bal, folik asit, omega yağlar ve E vitamini gibi besleyici özler içermesi önemli. Saçın gövdede oluşan boşluklarını ve kırılmaları bitkisel özlerle onarıp, sağlığa kavuşturuyorlar. Nem saça hapsoluyor. Başlangıçta düzenli olarak haftada 2-3 defa uygulanmasını öneriyoruz. Ayrıca saçı daha fazla yıpratmamak adına çok sıcak su, yüksek derece saç kurutma cihazları, sülfatlı ve alkollü ürünlerden uzak durulmasını öneririm.

Mevsimsel saç dökülmelerine karşı koruma

Mevsim geçişlerinde saçınızın dökülmesinin biraz daha artması normaldir. Hepimizin saçı her gün belirli bir miktarda dökülür. Mevsim geçişlerinde biraz artmasının nedeni doğanın kendini yeni mevsime hazırlaması, yenilenmesi gibidir birazda. “Dökülme miktarı ne kadar arttı?”, iyi gözlemlemek, hemen panik olmamak önemli.

Saç köklerini güçlendirmek aşırı dökülmenin önüne geçmek için önemlidir. Bunun için saç köklerinde yağlanma mı, yoksa kuruluk mu var bakmak gerekiyor. Yağlanma yoğunsa, yağlanmayı dengeleyecek aloe veralı ürünler kullanılabilir. Şampuan ve saf aloe vera jelleri mesela. Saç diplerinde kuruma çok ise E vitamini ve Omega yağlar içeren serumlar ile saç köklerine masaj yapılabilir. Ayrıca önceki sorunuzda bahsettiğim gibi sıcak su, 150-170 derece üzeri saç kurutmadan uzak durulmalı.

Bu dönemde saç kökleri zayıfladıysa onlara nazik davranmak, yumuşakça taramak da aynı şekilde önemli. Bunun için saç uçlarını yumuşatarak kolayca taranmasını sağlamak gerekiyor. Banyoda kullanılan ve saçta sadece 1-2 dakika kalan saç kremlerini bu anlamda yetersiz buluyorum. Eğer saçlarınız zor taranıyorsa durulanmayan saç kremlerini tercih etmelisiniz.
Yeni annelerimiz de bazen az bazen çok doğum sonrası saç kaybı yaşayabiliyorlar. Bu aslında çok panikleyecek bir durum değil. Tüm vücut gibi saçlar da eski dengesini buluyor. Dışarıdan anneler hemen göremese de aslında (eğer farklı bir tıbbi sorun yoksa) saçlar hızlıca yerine geliyor. Tek ihtiyaç yine biraz güçlendirici serum destekleri ile yeni saçların desteklenmesi. Ayrıca tüm dökülmeler gibi bu konuda da saç derisine hassas davranmak çok sıcak ile temas ettirmemek önemli. Buna yazın güçlü güneş ışınları da dahil!

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..