Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Hamile Kalmayı Kolaylaştıran Öneriler
Hamile Kalmayı Kolaylaştıran Öneriler
Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır?
Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Tüp Bebek Tedavisinin Maliyeti Nedir?

Tüp Bebek Tedavisinin Maliyeti Nedir?

Tüp bebek tedavisi, çocuk sahibi olamayan çiftler için en başarılı tedavi yöntemlerinden biridir.

Ancak tüp bebek tedavi maliyetlerinin ne kadar tutacağı çiftlerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Çünkü çiftler, hem tedavi masrafları için hem de tedavinin başarı sonuçlanması neticesinde doğacak çocukları için ekonomik olarak kendilerini hazırlamak isterler. Prof. Dr. Bülent Tıraş tüp bebek fiyatları hakkında bilgi verdi.

Her tüp bebek merkezinin sunduğu maliyetler farklıdır. Ancak genel olarak her tüp bebek merkezinde 2015 senesinde, geçen yıla göre bir artış söz konusu olmuştur.

Genel olarak ülke ekonomisi ve ekonomiye dair değişimler dışında, fiyatları belirleyen çeşitli faktörler mevcuttur.

Bunlar;

  • Tüp bebek merkezinin deneyimi,         
  • Tüp bebek merkezinin başarı oranları,
  • Tüp bebek merkezindeki doktor ve ekibinin deneyimi, referansları,
  • Merkezin hastalarına sunduğu imkanları,
  • Merkezin laboratuar koşulları,
  • Merkezin tüp bebek yeniliklerinden ne kadar yararlandığı,
  • Merkezin teknolojik imkanları gibi faktörlerdir.

Tüp bebek fiyatları, geçen seneye yani 2014 göre bir yükselme göstermiştir. Ancak belirli bir fiyat vermek mümkün değildir.

Tüp bebek tedavisine başlarken çiftin bilmesi gereken, her 100 çiften 15’inin kısırlık sorunu ile karşı karşıya olduğudur. Bu konuda yalnız olmadığınızı bilmeniz gerekmektedir. Diğer ülkelerin tüp bebek maliyetleri ile ülkemiz kıyaslandığında, oldukça uygun miktarların sunulduğu görülmektedir. Ülkemiz, dünya standartlarında tüp bebek tedavisi veren, tüp bebek tedavisinde en yüksek başarıların elde edildiği ülkelerden biridir. Buna rağmen fiyatların diğer ülkelere göre daha düşük tutulması ise bir şans olarak değerlendirilmelidir. Bazı ülkelerde, verilen tedavi aynı olsa dahi maliyet bakımından 10 bin doları tutabilen fiyatlar talep edilebilmektedir. Bknz: http://www.tupbebekklinigi.com/tup-bebek-fiyatlari-2015

Ancak yeni çıkarılan yasalara göre, tüp bebek tedavi maliyetlerinin bir bölümü SGK tarafından, gerekli şartların oluşturulması durumunda karşılanmaktadır.

SGK ve Tüp Bebek Maliyetleri

Tüp bebek tedavisi görüp, çocuk sahibi olmak isteyen anne ve baba adaylarının sağlık güvencesi mevcut ise, yapılan tüp bebek tedavisinde belirli bir miktar indirim alabilmek mümkündür.

SGK, tüp bebek tedavi masraflarının belirli bir bölümü karşılamaktadır. Bunun dışında ilaç masraflarının da %80’lik bir bölümü SGK tarafından çifte geri ödenmektedir.

Bunun için çiftin yapması gereken ilk şey ise; anne ve baba adayının sağlık bakanlığına bağlı olan bir sağlık kuruluşundan tüp bebek tedavisi görebileceklerine dair bir rapor temin etmeleridir.

Temin edilen bu sağlık raporu ile tüp bebek maliyetlerinin bir bölümü SGK tarafından çifte geri ödenir.

Anne ve baba adayına yapılan tüp bebek tedavisi ardından, geri ödenecek olan maliyet, bağlı olunan sağlık kuruluşu tarafından karşılanmaktadır. Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların da %80’lik bir bölümü geri ödenmektedir.

Tüp Bebek Tedavi Maliyetlerinin Bir Kısmının Karşılanmasının Şartları Nelerdir?

Tüp bebek tedavisinde maliyetlerin bir kısmının sağlık kurumu tarafından karşılanabilmesi adına çeşitli koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartların mevcut olması durumda, bahsedilen miktar geri ödenmektedir.

Anne ve baba adayına uygulanan diğer yardımcı üreme tedavileri neticesinde ya da doğal olarak bebek sahibi olunamadığının kanıtlanacağı bir belge ve sadece tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olunabileceğine dair bir sağlık raporu,

  • Tüp bebek tedavisine başlayacak olan kadının 23 yaşını doldurmuş olması,
  • Tüp bebek tedavisine başlayacak olan kadının 40 yaşına basmamış olması,
  • Tüp bebek tedavisinin uygulanacağı kliniğin sağlık kurumu ile anlaşmasının olması,
  • Yapılan diğer tedaviler ile üç yıl içerisinde gebe kalınamadığına dair rapor alınması,
  • Anne ve baba adaylarının minimum beş senelik genel sağlık sigortasının olması ya da bakmakla yükümlü kişi olması ve genel sağlık sigortası priminin en az 900 gün ödenmiş olması aranan koşullar arasındadır.

Sayılan bu koşulların yerine getirilmesi durumunda, tüp bebek tedavi masraflarının bir kısmı sağlık kurumu tarafından çifte geri ödenmektedir.

Kaynak: http://www.tupbebekklinigi.com

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..