Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Yeni Bir Yaşam Başlarken: 11. ve 12. Hafta
Yeni Bir Yaşam Başlarken: 11. ve 12. Hafta
Yeni Bir Yaşam Başlarken: 7. ve 8. Hafta
Yeni Bir Yaşam Başlarken: 7. ve 8. Hafta

Yeni Bir Yaşam Başlarken: 9. ve 10. Hafta

Yeni Bir Yaşam Başlarken: 9. ve 10. Hafta

Hamileliğin 9. Haftası

Bu Hafta Bebeğinizin Ölçüleri Nedir?

Bu hafta itibariyle bebeğin anne karnındaki baş popo uzunluğu 25 mm kadardır.

Bu Hafta Bebeğiniz Neler Yaşayacak?

Hamileliğin ilk iki ayı bu hafta itibariyle de geride kalmıştır. Hamileliğin dokuzuncu haftasıyla birlikte fetüsün ayakları ve ayak parmakları net bir şekilde oluşmaya başlamıştır. Ayrıca, fetüsün kol ve bacakları da uzamaya başlamıştır. Ayrıca fetüsün boynu da gelişmeye başlamakta ve baş bölgesi daha dik durmaktadır. Göz kapakları hızlı bir şekilde oluşmakta ve gözlerini kapatacak seviyeye gelmektedir.
Hamileliğin dokuzuncu haftası itibariyle de hala bebeğin cinsiyetinin ne olduğu öğrenilemez. Çünkü cinsel organlar oluşurken bu haftalarda herhangi bir farlılık gözlenemez. Yalnız, anne karnındaki fetüs artık hareket etmeye başlamıştır. Kendini ve uzuvlarını döndürebilecek kadar güçlüdür. Ultrason görüntüsünde küçük bir bebek şeklinde görülebilir.

Hamileliğin 9. Haftasında Anne Adaylarında Görülen Değişimler

  • Bu hafta da bebeğin anne karnında büyümesiyle anne adaylarının rahimleri büyümeye devam edecektir.

  • Rahim bölgesinin genişlemesiyle birlikte, anne adaylarının bel kalınlığının da arttığı fark edilebilecektir.

  • Geçen hafta başlayan göğüslerdeki doluluk hissi, gerginlik, meme ucu kararması ve halka genişlemesi gibi oluşumlar devam edecek hatta artacaktır. Göğüslerde hissedilen doluluk hissinin nedeni, anne adaylarının hamilelik süreleri boyunca kan hacimlerinin %50 daha fazla artması şeklinde açıklanabilir.

  • Mide yanması, hazımsızlık, duygusallık, sinirlilik, uykusuzluk ya da aşırı uyku hali bu hafta da kendini göstermeye devam edecektir. Psikolojik durumların devam etmesi tamamen anne adaylarının hormonlarının aktifliği ve çalışması ile alakalıdır. Mide yanması ve hazımsızlık için doktorların önerdiği tedbirleri almakta ve kontrollü beslenmekte fayda vardır.

  • Anne adayları bu hafta boyunca da sık sık idrara çıkma isteği duyacaklardır. Bunun sebebi bebekle birlikte büyüyen rahim ağzının genişlemesi ve idrar torbasının artık daha az miktarda idrar taşıyabilmesidir.

Hamileliğiniz ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Bu hafta itibari ile anne karnındaki fetüs ilk defa içme eylemini gerçekleştirecektir. İçeceği ilk sıvı ise amniyon sıvısıdır. Amniyon sıvısı, bebeğin içinde yaşadığı sıvıdır. Bu hafta gerçekleşecek bir diğer olay ise, rahmin pelvis kemiklerinin üzerine çıkmasıdır. Artık anne karnındaki bebek kendini dışarıdan da belli etmeye yani, anne karnını belirginleştirmeye başlayacaktır.


Hamileliğin 10. Haftası

Tebrikler! Hamileliğinizin 10. haftasına geldiniz. Bu hafta sizi ve bebeğinizi bekleyen değişiklikler neler mi olacak? Cevapları aşağıda…

Vücudunuzda Meydana Gelen Değişimler Neler?

Karnınızda taşıdığınız bebeğiniz gelişmeye devam ettikçe, rahminiz de genişlemeye devam edecek fakat henüz karnınız tamamen belirginleşmeye başlamadı. Bazı hamileliklerde anne adayları hamile oldukları fikrini çok çabuk benimseyemezler. Bu nedenle böyle sıkıntılar yaşıyorsanız muhakkak doktorunuza içinde bulunduğunuz durumu tarif etmeli ve yardım almalısınız.

Bebeğinizin Bu Hafta Yaşayacağı Değişimler Neler?

Bu hafta itibariyle bebeğiniz cenin dönemine giriş yapacak ve organları büyümeye devam edecek. Önceki haftalarda oluşmaya başlayan akciğer, böbrekler, karaciğer ve beyin işlevlerini yerine getirmeye başlayacak. Fakat gebelik sonlanana kadar bebeğin tüm organları ve uzuvları büyümeye, gelişmeye devam edecektir.

Bu hafta itibari ile bebeğinizin baş bölgesi tüm vücudunun yarısını oluşturmaktadır. Alın bölgesinde bebeğin beyninin gelişmeye devam etmesi için bir çıkıntı bulunur.  Tırnakları, ayak parmakları artık doku şeklinde değil ve kıllar da ultrasonda görülmeye başlayacak bir diğer detay olacak. Bu hafta yaşanması beklenen bir diğer detay ise bebeğin artık bacaklarını hareket ettirebilmesidir. Anne karnında içinde bulunduğu amniyon sıvısını sürekli yutmaya devam ettiğinden hareketlerinde de hızlı şekilde aktiflik görülebilecek.

Bebeğinizin Bu Haftadaki Ağırlığı ve Uzunluğu Ne Kadar?

Yaklaşık olarak 5 cm’ye kadar ulaşan bebeğinizin 7 gr kadar da ağırlığı olması beklenmektedir.

Bu Hafta Planlarınıza Neleri Dâhil Etmelisiniz?

Bu hafta bebeğinizin ilk ultrasonunu alabilirsiniz. Bu ultrason bebeğinizin net şekilde belli olduğu ilk görüntüsüdür. Bir sonraki ultrason tarihleriniz, hamileliğinizin 12 ve 16. haftalarında olmalıdır.
Bu haftaki şikâyetlerinize çarpıntılar eklenebilir. Hekimlere göre “hızlanma” olarak adlandırılan bu çarpıntılar 13. hafta itibari ile başlasa da bazı hamileliklerde daha erken görülebilmektedir. Eğer çarpıntılarınız başladıysa randevunuzda doktorunuzla paylaşmanız gereken önemli durumlar arasında bu bilgiyi de vermelisiniz.

Hamileliğinizin Daha İyi ve Rahat Devamı İçin

Hamilelikte anne adayına zarar vermeyecek türde sporlar önerilmektedir. Örneğin, yürüyüş ve yüzme bu anlamda yapabileceğiniz en doğru sporlardır ve bebek için de oldukça faydalıdır.


Eşinizle Birlikte Yapabileceğiniz Egzersizler

Kadınların hamilelik dönemlerinde eşleri ile vakit geçirmesi oldukça önemlidir. Bu hem motivasyon açısından hem de sağlık açısından doğru olmaktadır. Beraber yapabileceğiniz aktiviteler; yürüyüş, yüzme, golf ve tenis şeklinde belirtilebilir.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..