Hamileler ve Emziren Anneler İçin
FOLİK ASİT DEPOSU KUŞKONMAZ
Beslenme ve kadın doğum uzmanlarının anne adaylarının beslenmesi ile ilgili temel vurgularından biridir Folik asit. Bebeğin ilk oluşmaya başlayan beyin ve sinir sistemi için mutlak gerekli olan folik asitin, hamileliğin başlangıcından itibaren alınması gerektiği sıklıkla vurgulanır. Anne de folik asit miktarı yeterli değilse bebekte nöral tüp adı verilen yapı, düzgün kapanmayıp sağlık problemleri, zihinsel anomaliler oluşabiliyor. Bu yüzden folik asitten zengin beslenmek hamilelik ve emzirme döneminde ayrı bir önem kazanıyor.
Kuşkonmaz ise; folik asit, zengin vitamin içeriği ve afrodizyak özelliğiyle biliniyor. Özellikle hamilelerin folik asit ihtiyacı ve emziren annelerin süt üretimi için tüketimi önerilen kuşkonmaz, lezzeti ile de öne çıkan önemli bir besin kaynağı…
Türkiye’deki en büyük üretim alanında kuşkonmaz yetiştiren, üretiminde “İyi Tarım Uygulamaları” standartlarını seçen Nomad Tarım, Eskişehir-Laçin’de Kuşkonmaz Vadisi markası ile yaptığı yerli üretimle marketlerde ve semt pazarlarında kuşkonmazı uygun fiyata satışa sunarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlıyor.
Bir porsiyonu günlük ihtiyacı karşılıyor
Yüksek folik asit ve vitamin içeriği ile kuşkonmaz özellikle hamile ve hamilelik için hazırlık yapanlar için önemli besin kaynağıdır. 1 porsiyon kuşkonmazda (150gr) 183mcg folik asit bulunuyor. Folik asitin günlük tavsiye edilen alım miktarı 200mcg olduğundan, bir porsiyon kuşkonmaz ile günlük ihtiyacın %91’nden fazlasının karşılandığını görüyoruz.
100 gramında sadece 24 kalori olan kuşkonmaz, folik asit kaynağı olduğu kadar; B, K, C, A Vitaminleri bakımından da zengindir. Kuşkonmazın içinde bulunan B9 vitamini (folik asit) gebelik anomalilerinin birçoğunu önleyici etkisi kanıtlanmıştır. Kuşkonmaz içerdiği folat sayesinde hücrelerin düzgün bölünmesine yardımcı olur.
Kuşkonmazda bulunan kalsiyum anne karnında büyüyen bebeğin kemik ve dişlerinin gelişmesine destek oluyor. Ayrıca kuşkonmazda, emziren annelerin süt üretimi için gerekli hormonlar bulunduğu için yenmesi özellikle tavsiye ediliyor.
Kuşkonmazın üremeye olan olumlu etkisi bu doğal sürecin her alanında kendini gösteriyor.
• Afrodizyak=Her iki cinste de cinsel istek arttırır.
• Erkekte sperm kalitesini arttır.
• Gebe kadına folik asit sağlar.
• Anne karnındaki bebeğin kemik ve diş gelişimine destek olur.
• Emziren annenin süt üretimini arttırır.
Kolayca pişirmek mümkün
Kuşkonmazı hazırlamakta çok kolay… Beyaz kuşkonmazları ucu dışında tamamı, yeşil kuşkonmazın ise alt 1/3'lük kısmının kabuğu soyulur. Diplerinden 2 cm kadar bir kısmı kesilerek atılır. Yeşil Kuşkonmazlar tuzlu kaynar suda 4 dakika haşlanır. Daha sonra suyu süzülüp, soğuk veya buzlu suya alınarak pişme süreci durdurulur. Mor kuşkonmazların şeker içeriği daha fazla olduğundan çiğ tüketime daha uygundur veya çok az pişirilebilir.
Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.
Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..