Hep Senin Dediklerin mi Olacak Anne?
Sanırsınız ergenliğe girdi .Bir isyankarlık , bir sorgulama , otoriteye başkaldırı.Ne ararsan var…
7 yaşında gelen erken ergenlik diyorum ben buna.
Ne istesem ne söylesem hayır diyor,hayır her şeye hayır…
Konu biraz uzarsa da başlıyor söylenmeye; Hep sen mi doğrusun anne, hep senin dediklerin mi doğru anne… Bu evi sen mi yönetiyorsun anne?
Öyle bir an geliyor ki kendimi onun dediklerinden etkilenip, çok mu kuralcı bir anneyim acaba diye sorgulamaya başlıyorum. Kendimden şüphe ediyorum adeta.
Oysa ki yumuşak bir anne olduğum söylenir genelde. Eleştiri aldığım bile olmuştur sakinliğim sabrım nedeniyle.
Hal böyle olunca, çocuğum böyle isyan edince alıyor beni bir telaş. Başlıyorum derin derin düşünmeye. Ben mi abartıyorum yoksa evin minik bireyi mi?
Peki,biz evde doğru olanları öğretmezsek çocuğumuz doğruyu yanlışı nasıl ayırt edecek? Nasıl sağduyulu düzgün bir birey olarak yetişecek?
Biraz düşününce Batu’ya da hak vermiyor değilim aslında.Oğlumun yöntemi de güzel , çocukça ve kendine özgü…
Her şeyi sorgulaması,kendi beyin süzgecinden geçirmesi ve bunu da önce evde ki kurallar üzerinde yapması akıllıca ve sağlıklı bir yöntem.
Her ne kadar bu durum şu sıralar beni biraz yıpratıp yorsa da, inatlaşıp birbirimize kızsak ta sonuç iyi olacak.Küçük ergenim büyüyecek, kendisine inandırılan değil kendisinin inandığı doğruları olacak.
Ve bunu kalbinin bütün temizliği ile, çocukça masumluğuyla yapacak.Toplumda kendine ,etrafına ,kadınlara, hayvanlara, insanlara saygılı akıllı bir birey olacak.
Soru sordukça kuralları sorguladıkça kendi olacak, kendini bulacak benim oğlum .Dünyaya güzel gözlerle bakmayı ve iyi kalpli olmayı öğrenecek.
Tabii bir de tesellim var. 7 yaşında ergenlik belirtileri gösteren bir çocuk , ergenlik yaşına geldiğinde çok sakin bir delikanlıya da dönüşebilir.
Olur mu? Neden olmasın. Annece bir teselli ve ironi belki ama olsun…
Önemli olan çocuklarımızı sağlıklı sağduyulu bireyler haline getirebilmek…
Tüm annelerimize sevgi dolu sabırlı üretken günler diliyorum. Sevgiyle…
Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.
Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..