Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.

Besinleri Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli?

Besinleri Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli?

 

TAZE SEBZELER :   yağda kızartma ile çok yağ çeker, kalorisi artar, kullanılan yağ tekrar kullanıldığı takdirde kanserojen maddeler oluşur. Sebzeler doğradıktan sonra bekletilirse A, C, B vitamini kayıpları oluşur. Pişirme suyu döküldüğü taktirde B ve C vitaminleri kaybolur. Yıkamadan yenilirlerse tarım ilacı ve mikroorganizmalar vücuda alınabilir. Piştikten sonra çok uzun süre bekletilirse C ve B vitamini kaybı olur.

TAZE MEYVELER:  suyu sıkılıp içilirse içindeki kansere karşı koruyucu posa miktarı azalır, barsak tembelliği oluşabilir. Kesildikten sonra bekletilirse C ve B vitamini azalır. Yıkamadan yenilirse tarım ilaçları ve mikroplar vücuda alınır.

KURUBAKLAGİLLER:  yıkamadan pişirilirse kimyasallar vücuda alınır. Az pişirilmesi durumunda protein sindirimi zorlaşır. Islatmadan pişirilirse pişirme süresi uzar vitamin kaybı artar. Haşlanıp suyu dökülürse vitamin kaybı olur. Kurubaklagillerin kaynar suda ıslatma suyu dökülmelidir.

ET TAVUK BALIK : ateşe çok yakın tutarak pişirme türsüleme dumanlama ile kanser yapıcı nitrozaminler oluşur ve vitamin kaybı olur. Yağda kızartma ve kavurma ile yağ miktarı artar kalori değeri yükselir, kanserojenler artar.

Restoranlarda Yemek Yeme Taktikleri

Evdışında yemek yeme çeşitleri sağlığınız ve kilo kontrolünüz açısından çok büyük önem taşır. Günümüzde restoranların menüleri çok çeşitli ve sağlıklı çeşitleri de içerebiliyor.

  • sağlıklı başlangıçlar
  • et,tavuk ve balık yemeklerinde ızgara veya haşlama seçenekleri
  • sebze ve meyvelerden oluşan siparişler, garnitürler

Siparişinizin porsiyon miktarını doğru olarak belirleyin. Bir restorana oturduğunuz zaman çok büyük porsiyonlu bir başlangıç yerine ufak bir yeşillik salatası veya ufak porsiyonlu kızarmamış olan bir başlangıç yemeği sipariş edebilirsiniz. Çok aç olarak giderseniz vereceğiniz siparişler tüketebileceğinizden bile fazla olabilir. Ya da küçük bir porsiyon çorba ile başlangıç yapabilirsiniz. Eğer çocuğunuzla beraber bir restorana gittiyseniz onun için sipariş ettiğiniz çocuk menüsünden sipariş verebilirsiniz.

Ayın tarifi:  Domatesli peynirli makarna

15-18 aya doğru makarnaları parmaklarla yeme keyfi

Tabii ki etrafı biraz kirletebilirler, ama çocuğunuzun aldığı keyfi ve nasıl iştahla makarnalara saldırdığını görünce sanırım “buna değer” diyeceksiniz. Ancak bunu yapabilmeniz için miniğinizin çiğnemeyi çok güzel bir şekilde yaptığına emin olmalısınız. Miniğinizin makarnaları böyle yiyebileceği şekilde pişirmeniz önemli mesela makarna piştikten sonra peynir rendeleyebilirsiniz.

Malzemeler: Penne makarna, beyaz peynir, domates, sarımsak, zeytinyağı

Yapılışı: Bir tencerede yağı ekleyip domatesleri doğradıktan sonra, sarımsak eklenir ve pişirilir. Üzerine makarnalar dökülür, ve suyunu çektirerek pişirilir. Piştikten sonra üzerine beyaz peynir rendeleyerek miniğinizin ellerine teslim edebilirsiniz.

Afiyet olsun


 

 

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Haberler
FACEBOOK YORUMLARI
ANNEBEBEK ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorumları görebilmek, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmak için facebook hesabınız ile giriş yapmalısınız.

Facebook’ta adınıza gönderim yapmadığınızı bilmenizi isteriz..