Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Karnabahar Mücver

Malzemeler

4 Kişilik

1 adet orta boy karnabahar
1 küçük havuç
3 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım demet dereotu
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanış

  • Karnabaharı çiçek çiçek parçalara ayırıp az tuz eklenmiş kaynar suda haşlayın. Çatal batacak yumuşaklığa gelince sıcak sudan alıp soğuk suya bırakın. Soğuyunca süzün ve karnabaharları çatalla ezin. Havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip karnabahara ekleyin. Yumurtaları üzerine kırın. Un, tuz ve kıyılmış dereotu ilave edip çatalla karıştırın.
  • Kızartma tavasında sıvıyağı kızdırıp karışımdan kaşık kaşık alarak yağa dökün. Altı kızarınca maşa ile çevirin. Pişen mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Servis yapın.

Maliyeti: 4.5 TL

Mücver arttığında buz dolabında muhafaza edin. Ertesi gün yoğurt sosuyla soğuk olarak da yiyebilirsiniz.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?