Malzemeler
1/2 kg balkabağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 dilim taze zencefil
1 kereviz sapı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı süt veya krema
4-5 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanış
Balkabağını doğrayıp buharda veya suda haşlayın. Tencereye sıvıyağı ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Zencefil ve ince doğradığınız kereviz sapını da ekleyip karıştırın. Balkabağını da ilave edip karıştırın. Unu ekleyip 2 dk kadar karıştırarak pişirin. 4 su bardağı tavuk suyu ekleyin. El blenderi ile pürüzsüz bir kıvam getirin. Tencereyi tekrar ocağa koyup orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 4-5 dk pişirin. Sütü ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. İstediğiniz kıvama göre su ilavesi yapın. Kısık ateşte 2-3 dk daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servise sunun.
Not: Çorbada tavuk suyu yerine haşladığınız balkabağın suyunu da kullanabilirsiniz.
Tarif ve Foto: Tijen Aktay