Malzemeler
- ½ kg domates,
- 2-3 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
- tuz, karabiber, fesleğen,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 yemek kaşığı un,
- yeteri kadar sıcak su,
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanış
Domatesleri dörde bölün. Sarımsakların kabuklarını soymayın. Derin bir kaba domatesleri ve sarımsakları koyup üzerine zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye malzemeleri yayın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk közleyin. Ardından fırından çıkarıp domateslerin ve sarımsakların kabuklarını soyup derin bir kaseye alın ve el blenderi ile ezin. Tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ezdiğiniz sebzeleri ekleyip karıştırın. İstediğiniz kıvama göre suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın. Tuzunu ilave edin. Kaynadıktan 6-7 dk sonra ocaktan alın. Sıcak olarak çorba kaselerine aktarın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip servise sunun.
tarif ve foto: Tijen Aktay