Karnabahar Çorbası
Malzemeler
- 300 gr karnabahar,
- 2 havuç,
- diş ezilmiş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 yemek kaşığı un,
- 4 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanış
Karnabaharı çiçeklere ayırdıktan sonra iyice yıkayın. Havuçların kabuklarını soyup dilimleyin. Derin bir kapta ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Sebzeleri üzerine ilave edin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sebzeleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede 10-15 dakika pişirin. Tereyağını eritin. Unu ilave edip kavurun. 4 su bardağı tavuk suyunu ve fırından çıkardığınız sebzeleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Blenderle ezerek pürüzsüz hale getirin. Tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Sıcak olarak servise sunun.
Tarif ve foto: Tijen Aktay
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler