Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Kelecoş Çorbası

Malzemeler

4 kişilik

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı haşlanmış buğday

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

 
1 adet orta boy soğan 


500 gr kuşbaşı et 


1 su bardağı yoğurt 


3 yemek kaşığı ERİŞ UN


Tuz 


1 çay bardağı zeytinyağı 

Hazırlanış

İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Etleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Etler suyunu salıp çekince 5 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve ardından ayrı ayrı haşlanmış nohut, buğday ve yeşil mercimeği ekleyin.
Meyanesi için ERİŞ UN’u, 1 su bardağı yoğurt ve 1 bardak suyla birlikte çırpın. Daha sonra kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş ekleyip kaynayana kadar karıştırın.  Arzuya göre bu aşamada yarım su bardağı erişte ekleyip erişteler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynamaya devam ettirebilirsiniz.
Tuz ile lezzetlendirin. Servis tabaklarına paylaştırın.

Tarif: ERİŞ UN

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?