Malzemeler
4 kişilik
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı süzme yoğurt
6 su bardağı su
Hamuru için;
1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı)
1 adet yumurta
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanış
ERİŞ UN’u, yumurtayı, tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamurun altına ve üstüne bir miktar ERİŞ UN serpin ve oklavayla açın.
Üzerine tekrar bir miktar ERİŞ UN serperek hamuru oklavaya sarın.
Oklavanın boyu istikametinde ikiye kesin. Hamuru aynı paralelde boyuna yarım santim şeritler halinde kesin. Tekrar enine yarım santim kalınlığında kesin.
Mercimekleri yıkayın ve 6 su bardağı suyla haşlayın, haşlandıktan sonra hamuru ilave edin. Hamur piştikten sonra karıştırılmış yoğurdu alıştırarak çorbaya ekleyin.
Bir tavada naneyi tereyağında kızdırarak çorbanın üzerine dökün ve servis edin.
Tarif: ERİŞ UN