Bahçevan Kebabı
Malzemeler
400 gr Amerikan pirinci, 1/2 kg koyun et (yağsız ve kemiksiz, kuşbaşı)
2 orta boy
havuç
3 orta boy
patates
100 gr bezelye
2 orta boy
soğan
1 yemek kaşığı
salça
1 su bardağı su
(sıcak)
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
Hazırlanış
Sebzeleri yıkayıp
temizleyin ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı ince kıyıp et ile birlikte
tencereye alın, kapağı kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene değin, yaklaşık 40
dakika pişirin. Salça, su, tuz ve karabiberi koyup 15 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız sebzeleri ete ekleyip 20 dakika daha kısık ateşte pişirin. 400
gr pirincinizi 800 mlt sıcak su ve tuz ekleyerek pişirin. Servis tabağının
ortasına sebze karışımını kenarına
da pilavı alarak servis yapın.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler