Ekşi Elmalı Biftek
Malzemeler
4 adet dana
biftek
4 dilim “Muratbey Taze Kaşar” peyniri
4 çorba kaşığı mayonez
4 dilim soğan
4 dilim yeşil ekşi elma
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Hazırlanış
Bifteklerin
üzerine tuz ve karabiber serpilir. Biftekler yağlanmış tepsiye yan yana
yerleştirilir. Bifteklerin üstüne de sırasıyla halka şeklinde dilimlenmiş soğanlar
dizilir. Dizilen soğanların üstüne yeşil ekşi elma konulur ve Muratbey taze
kaşar peyniriyle kapatılır.
Muratbey taze kaşar peyniri üzerine de tüm malzemeyi kapatacak şekilde mayonez
konulur. Daha önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika
pişirildikten sonra yemek servise hazırdır.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler