Malzemeler
2 bardak pirinç, 40 gr tereyağı
3 bardak su, tuz,
karabiber, et suyu
Et için Malzemeler
2 adet biftek (kalın kesilmiş)
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
2 soğan, 1 bardak badem
1 tatlı kaşığı pekmez, 1 ekşi elma
Hazırlanış
Pirinci yıkamadan sıcak ve tuzlu suda bekletin. Süzgeçte tuzlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Tencerede yağı eritip kızdırdıktan sonra pirinçleri tencereye dokun. 5 dk. Kadar kaşıkla devamlı karıştırarak pirinçler tane tane olana kadar kavurun. Sonra 2,5 bardak kaynar suya tuz, karabiberi koyarak 1-2 defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak harlı ateşte pişirin. Harlı ateşte suyu kaynayıncaya kadar tutun daha sonra altını kısın. Ve bu şekilde 5 dk. kadar suyunu çekinceye kadar pişirin.
Etleri çok küçük olmayan dilimlere ayorın. Unu, karabiberi ve tuzu karıştırıp etleri bu karışıma bulayın.
Bir tencerede, kıyılmış soğanları yağda yumuşayıp pembeleşene kadar pişirin.
Una bulanmış etleri tencereye ekleyin ve iki dakika beraber karıştırın. Üzerine
yavaş yavaş et suyunu ekleyin ve devamlı karıştırarak kaynama durumuna getirin.
Yıkanmış ve kabuğundan ayrılmış bademleri biraz sıvı yağında kavurun. Ardından
bademleri ve dilimleyip kabuklarını soyduğunuz ekşi elmayı tencereye ekleyin.
Yemeği 10 dakika hızlı ateşte, ardından bir saat kısık ateşte pişirin.
İndirmeden iki dakika önce pekmezi ekleyin.