Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Elma Dilimli Et ve Pilav

Malzemeler

2 bardak pirinç, 40 gr tereyağı

3 bardak su, tuz,

karabiber, et suyu

Et için Malzemeler
2 adet biftek (kalın kesilmiş)

2 çorba kaşığı un

2 su bardağı et suyu

2 soğan, 1 bardak badem

1 tatlı kaşığı pekmez, 1 ekşi elma


Hazırlanış

Pirinci yıkamadan sıcak ve tuzlu suda bekletin. Süzgeçte tuzlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Tencerede yağı eritip kızdırdıktan sonra pirinçleri tencereye dokun. 5 dk. Kadar kaşıkla devamlı karıştırarak pirinçler tane tane olana kadar kavurun. Sonra 2,5 bardak kaynar suya tuz, karabiberi koyarak 1-2 defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak harlı ateşte pişirin. Harlı ateşte suyu kaynayıncaya kadar tutun daha sonra altını kısın. Ve bu şekilde 5 dk. kadar suyunu çekinceye kadar pişirin.

Etleri çok küçük olmayan dilimlere ayorın. Unu, karabiberi ve tuzu karıştırıp etleri bu karışıma bulayın. Bir tencerede, kıyılmış soğanları yağda yumuşayıp pembeleşene kadar pişirin. Una bulanmış etleri tencereye ekleyin ve iki dakika beraber karıştırın. Üzerine yavaş yavaş et suyunu ekleyin ve devamlı karıştırarak kaynama durumuna getirin. Yıkanmış ve kabuğundan ayrılmış bademleri biraz sıvı yağında kavurun. Ardından bademleri ve dilimleyip kabuklarını soyduğunuz ekşi elmayı tencereye ekleyin. Yemeği 10 dakika hızlı ateşte, ardından bir saat kısık ateşte pişirin. İndirmeden iki dakika önce pekmezi ekleyin.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?