Pilav Üstü Tas Kebabı
Malzemeler
4 kişilik
- 500 gr dana kuşbaşı 8-10 tane arpacık soğan 1 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı su, tuz
Pilav için:
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 4 su bardağı su
- Tuz
Hazırlanış
- Kuşbaşı etleri 2-3 kaşık yağda rengi dönene kadar kavurup soyulmuş arpacık soğanları ekleyin. 1-2 dakika daha sote edin. Üzerine 2 bardak su ekleyin. Defne yaprağı ve 1 diş sarımsak ilave edin. Etler ve soğanlar altında kalacak şekilde üzerine bir kase kapatın. tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin. Servisten önce defne yaprağını alın.
- Arpa şehriyeyi pilav tenceresinde sıvı yağ ile kavurun. Rengi dönünce üzerine sıcak suyunu ilave edip tuzunu ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alıp 10 dk kadar dinlendirin. Yemeği pilav üstü sunumla sıcak servis yapın.
Maliyeti: 23 TL
* Arpa şehriye pilavı pirinç ve bulgurdan daha ekonomiktir.
Tarif: Fairy Ekonomik Tarifler
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler