Malzemeler
8 adet
patlıcan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan, ince doğranmış
250 gram et, minik minik kıyılmış
2 adet domates, küp küp doğranmış
150 gram yeşilbiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ, patlıcanları kızartmak için
2 kaşık zeytinyağı, iç harcı için
Üzeri için;
5 adet sivri yeşil biber
1 adet domates
8 dilim “Muratbey Taze Kaşar” peyniri
Hazırlanış
Öncelikle
kuşbaşı etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Diğer taraftan
patlıcanları alacalı soyup sıvıyağda orta ateşte arkalı önlü pişirin. İç
harcını hazırlamak için bir tavaya soğanları koyup pembeleşene kadar kavurun.
Sırası ile salçayı, biberleri ve domatesleri, tuzunu ilave edip kavurun.
Önceden pişirdiğiniz etleri de bu karışıma ilave edip ocağın altını kapatın.
Pişen patlıcanları bir fırın kabına alıp üst kısımlarından bıçak ile yarıp
içerisine etli karışımdan doldurun ve fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırını
kapattıktan sonra üzerlerine Muratbey taze kaşar dilimlerini, domates ve
biberleri yerleştirip 10 dakika kadar fırında bekletip servis yapın.