Malzemeler
500 gram kuzu
pirzola
1 tatlı kaşığı tuz
Püre için;
6 adet patates
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı süt
1 fincan “Muratbey Taze Kaşar” peyniri rendelenmiş
3 adet havuç
1 kaşık “Muratbey Tereyağ”
Bir tutam taze biberiye yaprağı
Hazırlanış
Kuzu
pirzolaları yağsız bir tavada arkalı önlü pişirin. Patateslerin kabuklarını
soyun. Bir tencereye su koyun ve bu suya tuz ekleyerek doğranmış patateslerle
havuçları bu suda pişirin. Havuç ve patatesler pişince sudan alın. Havuçları
ayrı bir yerde patatesleri ayrı bir yerde ezip püre haline getirin. Patates
püresinin içerisine süt, tereyağ ve tuz katarak tekrar karıştırın. Havuç
püresini ısıya dayanıklı bir fırın kabının tabanına yayın. Üzerine patates
püresini yayın. Üzerine rendelenmiş Muratbey taze kaşar peynirini ve biberiye
yapraklarını serpiştirip önceden ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar
pişirin. Kuzu pirzolanın yanında püreyi dilimleyerek servise sunun.