Malzemeler
·
1.5 kilo kıyma veya kuşbaşı haline
getirilmiş kurban eti ( iç yağ ve kuyruk yağı ilavesiz)
·
4 adet salçalık kırmızıbiber
·
4 adet sivri yeşilbiber
·
2 orta boy soğan
·
6 adet domates
·
4 diş sarımsak
·
2 adet kabak
·
1 adet havuç
·
2 adet pırasa
·
Maydanoz- dereotu
·
Karabiber, pul biber
Hazırlanış
Kurban eti kıyma veya kuşbaşı halinde kısık ateşte 20-30
dakika pişmesi için derin bir çelik tencereye koyulur. Üzerine sırası ile
pırasa, soğan, sarımsak ve biberler de eklenerek birlikte 10 dakika pişirilir.
En son olarak domatesler ve baharat ilave edilir ve 15 dakika daha kısık ateşte
pişirilir. Servis öncesi maydanoz ve dereotu üzerine eklenerek tabaklara
konulur. Pişme sırasında tencerenin kapağı çok sık açılmamalı ve çok sık kaşık
ile karıştırılmamalıdır. Mümkün olduğunca sebzenin vitamini kaçmadan kısık
ateşte kendi suyunda pişmesi gerekmektedir.