Soya Soslu Tavuklu Pilav
Malzemeler
2 su bardağı
Amerikan pirinci
250 gr. kuşbaşı
tavuk eti
150 gr. konserve
mantar
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı
soya osu
2 yemek kaşığı
tereyağı
Tuz
Hazırlanış
Pirici yıkayın.
Tereyağını kızdırın pirinci ekleyin. Hafif kavurduktan sonra 3 su bardağı
ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonra altını kısarak pişirin.
Ateşten aldıktan sonra üzerine kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Tavuk
etlerini ayrı bir tencerede kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. İçine
biber, doğranmış mantarları ve soya sosunu da ekleyip suyunu çekene kadar
pişirin.
Sade pilav
eşliğinde servis yapın.
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?