Balkabaklı Çikolatalı Muffin
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı balkabağı püresi
- ½ su bardağı ayçiçeği
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı parça çikolata
- 1 + 2/3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Üzerine
- Çırpılmış krema
Hazırlanış
Oda ısısında beklettiğiniz yumurtaları derin bir kaba alıp üzerine toz şekerini ekleyin ve 7-8 dk çırpın. Sırayla balkabağı püresini ve ayçiçeği yağını ekleyip 1-2 dk daha çırpın. Kuru malzemeleri (un, kakao, kabartma tozu ve vanilini) eleyerek kek hamuruna ekleyip spatula ile karıştırın. Muffin kağıtlarına hamuru paylaştırın. Parça çikolataları üzerine serpip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35 dk pişirin. Soğuduktan sonra çırpılmış krema ile süsleyin.
Not: Balkabağı püresini yapmak için 500-600 gr balkabağını haşlayıp el blenderi ile pürüzsüz olana kadar çekin.
Tarif ve fotoğraflar: Tijen Aktay
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?