Malzemeler
500 gr. yufka
1 adet soğan
4 çorba kaşığı margarin
200 gr. kıyma
2 adet havuç
1/2 bardak Amerikan kuru bezelye
Tuz
Karabiber
1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanış
Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun. Üzeine kıymayı ekleyip, iki dk. daha kavurun. Ayrı bir kapta havucu küp şeklinde doğrayıp, 2-3 dk. haşlayın. Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı karışıma katıp karıştırın. Üzerine karabiberi ve tuzu ekleyip, tekrar karıştırın. Yufkaları üst üste koyup, dörde bölün. Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı sebzeli harçtan koyun. Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın. Yufkanın bir ucunu etrafına dolayıp, gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine bir adet yumurta sarısını sürün. Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kuru
bezelye hazırlanışı: Kuru bezelyeleri bir gece önceden
ıslatın ve ertesi gün 45 dakika kadar düdüklü tencerede tuzlu su da haşlayın,
sonra süzün.