Kalp Pizza
Malzemeler
- 2/3 çay bardağı zeytinyağı
- ½ su bardağı ılık süt
- ½ su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Üzerine
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2/3 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gr salam
- ½ çay kaşığı kekik
- 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanış
Un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba ekleyin. Üzerine yavaş yavaş un ekleyip elinize az yapışan bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 45 dk mayalandırın. Domates salçasını, zeytinyağını ve kekiği bir kasede karıştırın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp açın. Bardak yardımıyla kesip tepsiye yerleştirin. Üzerine domates sosunu sürün. Rendelediğiniz peyniri serpin. Kalp şeklinde kestiğiniz salamı dizin. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Tarif ve fotoğraflar: Tijen Aktay
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?