Malzemeler
-
1 yumurta
-
1 yumurta sarısı
-
150 gr soğuk tereyağı
-
1 yemek kaşığı sirke
-
2 çay kaşığı tuz
-
280 gr un (2 su bardağı)
-
2 çay kaşığı kabartma tozu
-
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
Üzerine
-
1 yumurta akı
-
2 çay bardağı susam
Hazırlanış
Mikser kabına buzdolabından çıkarıp küp şeklinde doğradığınız soğuk tereyağını alıp çırpın. Üzerine yumurtaları ve sirkeyi ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle yuvarlayın. Ortasından delik açıp simit şeklini verin. Öne yumurta akına sonra susama batırıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Önden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay