Malzemeler
2 Adet İglo Milföy
Hamuru
200 gr kıyma
100 gr İglo
Karışık Tatlı Biber
1/5 demet
ince kıyılmış maydanoz
2 yemek
kaşığı ayçiçek yağı
Tuz,
karabiber, pul biber
1 yumurta
akı
1-2 yemek
kaşığı un
Üzerine
1 yumurta
sarısı
Susam
Hazırlanış
İglo Milföyü
derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözülmesini sağlayın. Tavaya ayçiçeği
yağını koyup ısıtın. Üzerine kıymayı ekleyip soteleyin. Kıymanın rengi
değişince üzerine İglo Karışık Tatlı Biberi ilave edip sotelemeye devam edin. Tuzu
ve baharatları ilave edin. 1-2 dk daha soteledikten sonra ocaktan alıp maydanozu
serpin. Soğumaya bırakın. İglo Milföyü tezgâha alıp üzerine un serpin ve
merdane yardımıyla enine ve boyuna çok az inceltin. Yağladığınız fırın
tepsisine ilk milföyü koyun. Soğuyan harcınızı milföyün üzerine döküp yayın.
Kenarlarına yumurta akı sürün. 2. açtığınız İglo Milföy de üzerine getirip
kapatın. Kenarlarını çok hafif bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam
serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.