Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Kıymalı Simit Çörek

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık süt
  • 50 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 paket insant maya
  • 1 veya 2 çay kaşığı tuz
  • Açmak için 2 yemek kaşığı un

Arasına

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 kırmızı biber
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Ttuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu   
     

Hazırlanış

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kaba koyup ele az yapışan bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 45 dk mayanın gelmesini sağlayın. Tavaya ayçiçek yağını koyup üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve biberleri ekleyip soteleyin. Soğan az yumuşayınca kıymayı ekleyin. 10-15 dk kavurun. Maydanozu da ilave edip karıştırın ve ılıtın. Mayası gelen hamurunuzu tezgaha alın. Üzerine az un serperek yufkadan biraz daha halın olacak şekilde az açın. Soğuyan harcınızı hamurunuzun her tarafına serpin. Rendelediğiniz kaşar peynirini de serpin. Rulo şeklinde sarın. Her iki ucunu birleştirip simit şeklinde sarın. İyi kesen bir bıçağınızla 1 dilim kalınlığında dilimin ortasına kadar kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu veya susam serpin. 45 dk mayasının gelmesi için tekrar bekleyin. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Tarif ve Foto: Tijen Aktay

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?