Malzemeler
Maya için:
•40 gram ana ekşi maya
•120 gram un
•55 gram su
•25 gram şeker
Hamur için:
•65 gram krem peynir
•20 gram oda sıcaklığında tereyağı
•270 gram un
•30 gram şeker
•4 gram tuz
•1 yumurta
•90 gram süt
•35 gram krema
•Hazırladığımız mayanın hepsi
Matcha sosu için:
•50 gram oda sıcaklığında tereyağı
•50 gram krem peynir
•30 gram şeker
•40 gram süt
•100 gram un
•7 gram matcha tozu
Hazırlanış
Hazırlık: 40 dk. Porsiyon:4 kişilik Pişirme: 30-35 dk
Hamur yapmadan 7-8 saat önce ekşi mayadan 40 gr alalım ve 120 gram un, 55 gram su ve 25 gram şeker ile ön mayayı hazırlayalım. Yaklaşık 7-8 saat sonra mayamız kullanım için hazırdır. Mayamızı beklerken matcha sosu da hazırlayalım. Matcha sos için antioksidan bir besin olan yeşil çayın, genç yapraklarının kurutulup öğütülmesiyle elde edilen ve lif açısından da zengin olan matcha tozu kullanıyoruz. Matcha sos için gerekli olan bütün malzemeleri karıştıralım ve üzerini örterek bekletelim.
Hamur malzemelerini Muratbey Tereyağı hariç beş dakika yoğuralım. Tereyağını az az ekleyelim ve hamur güzel bir yapı kazanana kadar yoğurmaya devam edelim. 3-4 saat sonra yoğurduğumuz hamuru 8 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım. Yarım saat dinlendirdiğimiz bezeleri, tek tek tezgâhta yuvarlak olarak açalım ve içine matcha sosunu sürelim. Ardından rulo yapıp ortadan ikiye keselim. Diklemesine ikiye kestiğimiz hamurları çapraz şekilde üst üste koyarak örelim ve simit şekli verelim. Tepside mayalanması için bekletelim. Yumurta akı sürüp susam serptiğimiz hamurları önceden ısıttığımız 170 derecede fırında 30-35 dakika pişirelim.
Tarif: Hatice Öncel / Muratbey Peynirleri için hzırlanmış.