Malzemeler
3 orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 soğan
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 soğan
½ demet ince kıyılmış maydanoz
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Üzerine
Susam, çörek otu
Hazırlanış
Patateslerin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Derin bir kaseye yumurtaları, yoğurdu ve sıvıyağını ekleyip mikser ile çırpın. Kaşar peynirini, patatesi, soğanı, unu, maydanozu, pul biberi, karabiberi, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Kare veya dikdörtgen bir fırın kabına pişirme kağıdı serin. Üzerine harcı döküp yayın. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Tarif Ve Foto: Tijen Aktay