Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Peynirli Börek

Malzemeler

  • 4 su bardağı un

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Yeteri kadar su

Açmak için

  • 100 gr eritilmiş tereyağı

  • 1,5 çay bardağı ayçiçeği yağı

Arasına

  • 500 gr az yağlı beyaz peynir

  • ½ demet ince kıyılmış maydanoz   

Üzerine

  • 2 yumurta sarısı

  • Susam veya çörek otu

Hazırlanış

Su hariç hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yavaşça su ekleyip elinize yapışmayan pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile örtüp en az 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp yuvarlayın. Az un serperek merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürün. Bu şekilde en az 30 dk bekletin. Kalan bezelere aynı işlemi uygulayın. Yağı iyice çekmiş olan bezeyi elinizle yavaşça çekerek inceltip açın. Uzun kenarına maydanozlu peynirli harcı koyup rulo yapın ve ruloyu kendi etrafında döndürüp sarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Fotoğraf ve Tarif: Tijen Aktay

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?