Malzemeler
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Açmak için
100 gr eritilmiş tereyağı
1,5 çay bardağı ayçiçeği yağı
Arasına
500 gr az yağlı beyaz peynir
½ demet ince kıyılmış maydanoz
Üzerine
2 yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Hazırlanış
Su hariç hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın. Üzerine yavaşça su ekleyip elinize yapışmayan pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile örtüp en az 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp yuvarlayın. Az un serperek merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürün. Bu şekilde en az 30 dk bekletin. Kalan bezelere aynı işlemi uygulayın. Yağı iyice çekmiş olan bezeyi elinizle yavaşça çekerek inceltip açın. Uzun kenarına maydanozlu peynirli harcı koyup rulo yapın ve ruloyu kendi etrafında döndürüp sarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Foto ve Tarif: Tijen Aktay