Malzemeler
-
2 adet yumurta
-
2/3 su bardağı süt
-
2/3 su bardağı un
-
1 yemek kaşığı pudra şekeri
-
2-3 yemek kaşığı sıvıyağı
Üzerine
-
2 adet muz
-
½ çay bardağı bal
-
1 çay bardağı ceviz
-
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanış
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını 1 fiske tuz ile kar halini alıncaya kadar çırpın. Derin bir kabının içine 2 yumurta sarısını ve pudra şekerini alıp çırpın. Sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ekleyip çırpın ve köpük haline getirdiğiniz yumurta akını da ilave edip kaşıkla köpüğünü söndürmeden hafifçe karıştırın. Tavaya sıvıyağı ekleyip ısıtın. Üzerine kepçe veya kaşık yardımıyla pankek hamurunu dökün. Ateşi kısıp kısık ateşte pişirin. Her iki yüzünü de pişirdikten sonra servis tabağına alın. Bal, ceviz, tarçın ve dilimlediğiniz muz ile servise sunun.
Tarif ve Fotoğraf: Tijen Aktay