Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Bademli ve Portakallı Kırmızı Pirinç Pilavı

Malzemeler

(4 kişilik)
·        1 su bardağı Sezon kırmızı pirinç
·        3 yemek kaşığı badem (kabukları suda bekletilip soyulmuş ya da beyaz badem)
·        1 su bardağı portakal suyu
·        2.5 su bardağı kırmızı pirinç suyu
·        2 yemek kaşığı zeytinyağı
·        Kırmızı pirinci 1 saat en az 5 su bardağı sıcak suda bekleterek haşlayın ve bu sudan 2.5 su bardağı pirinç suyu ayırın.

Hazırlanış

·        Bademleri zeytinyağında iyice kızarana kadar kavurun.
·        Haşlanmış pirinci süzün ve bademlerin içine atarak 7-8 dakika kavurmaya devam edin.
·        Portakal suyunu ve pirinç suyunu birlikte kaynatın ve kavrulmuş pirinçli bademli karışıma ekleyin.
·        Yaklaşık 10 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra en kısık ateşte 30 dakika daha pişirin.
·        Üzerine temiz bir mutfak havlusu örterek dinlendirmeye bırakın. Afiyet olsun! 

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?