Bademli ve Portakallı Kırmızı Pirinç Pilavı
Malzemeler
(4 kişilik)
· 1 su bardağı Sezon kırmızı pirinç
· 3 yemek kaşığı badem (kabukları suda bekletilip soyulmuş ya da beyaz badem)
· 1 su bardağı portakal suyu
· 2.5 su bardağı kırmızı pirinç suyu
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· Kırmızı pirinci 1 saat en az 5 su bardağı sıcak suda bekleterek haşlayın ve bu sudan 2.5 su bardağı pirinç suyu ayırın.
Hazırlanış
· Bademleri zeytinyağında iyice kızarana kadar kavurun.
· Haşlanmış pirinci süzün ve bademlerin içine atarak 7-8 dakika kavurmaya devam edin.
· Portakal suyunu ve pirinç suyunu birlikte kaynatın ve kavrulmuş pirinçli bademli karışıma ekleyin.
· Yaklaşık 10 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra en kısık ateşte 30 dakika daha pişirin.
· Üzerine temiz bir mutfak havlusu örterek dinlendirmeye bırakın. Afiyet olsun!
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler