Malzemeler
2,5 Su bardağı Pirinç
3 Çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı su ya da etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı Amerikan kuru bezelye
1 adet havuç.
Bir tutam dereotu
Hazırlanış
Pirinci ayıklayıp, ılık suda yıkayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın, pirinci ilave edin orta ateşte 4-5 dakika karıştırarak kavurun. İçine küp şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Sonra tuzunu ve kaynar olarak ersuyunu ilave edin, karıştırdıktan sonra Kıyılmış dereotlarını ekleyip kapağını kapatarak ağır ateşte 20 dakika pişirin. Ateşten alıp karıştırın ve demlendirin, sonra 1 bardak pişmiş bezelyeyi katıp karıştırın ve servise sunun.
Not: 500
gr kuru bezelye, piştikten sora 1.2 kg olur.
Kuru
bezelye hazırlanışı: Kuru bezelyeleri bir gece önceden
ıslatın ve ertesi gün 45 dakika kadar düdüklü tencerede tuzlu su da haşlayın,
sonra süzün.