Malzemeler
350 gr Amerikan Calrose Pirinci
4 tavuk göğsü 2’ye bölünmüş
200 gr taze mantar
50 gr kabukları soyulmuş badem
1 çay fincanı un
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Hazırlanış
Fırını önceden 125 dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayın. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bir iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.
1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 1 saat kadar daha pişirin. Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır. Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.