Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Buharda Pilav ve Bademli Tavuk

Malzemeler

350 gr Amerikan Calrose Pirinci

4 tavuk göğsü 2’ye bölünmüş

200 gr taze mantar

50 gr kabukları soyulmuş badem

1 çay fincanı un

Tuz

Karabiber

Kırmızı biber

Hazırlanış

Fırını önceden 125 dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayın. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bir iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.

1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 1 saat kadar daha pişirin. Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.  Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.

 

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?