Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Karışık Kış Turşusu

Malzemeler

(2 kg'lık bir kavanoz için)

Çeyrek lahana
2 adet havuç


4-5 parça karnabahar

3-4 diş sarımsak

1 çorba kaşığı dolusu kaya tuzu


2-3 çorba kaşığı elma sirkesi

Aldığı kadar su

Hazırlanış

Sebzeleri yıkayıp süzün. Sarımsakları soyun. Havuçları dilediğiniz şekilde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri turşu kavanozuna karışık olarak sıkıca doldurun. Aralara sarımsak dişlerini atın.
Tuzu 1 bardak ılık suyun içinde eritip sebzelere ekleyin. Kavanoz doluncaya kadar su ekleyin. Ağız kısmına maydanoz veya kereviz sapları koyabilirsiniz. Kapağını sıkıca kapatıp. 2-3 kez elinizle kavanozu döndürerek alt - üst edin.
Serin, ışık almayan bir yerde (kapalı balkon olabilir) 15 gün bekletin. Turşunuz hazırdır. Afiyet olsun. Kapağını açtıktan sonra da serin yerde tutmaya devam edin.

Maliyeti: 5 TL

Tarif: Fairy Ekonomik Tarifler

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler