Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Siyah Mercimekli Köfte

Malzemeler

6 kişilik

 2 su bardağı Siyah Mercimek

1,5 litre su, 1 su bardağı İnce Bulgur

2 baş kuru soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı

1,5 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber

2 çay bardağı sıcak su, 1,5 yemek kaşığı domates salçası

1 demet maydanoz, 6-7 sap yeşil soğan

1,5 tatlı kaşığı tuz, Marul veya roka, arzu ettiğiniz kadar pulbiber

Hazırlanış

1 su bardağı SEZON Siyah mercimeği yıkayıp en az 2 litre su ile ateşe koyun. Taşma olmaması için kapağını hafif aralık bırakın. Mercimeklerin kuru olmaması için ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.

2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (50-55 dakika) bekletin.

Diğer bir yandan 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.

5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın ve bir kenara koyun.

Derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz.) Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (Elips veya çiğ köfte şekli olabilir.)

Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?