Giriş Yapın

Facebook ile Bağlan Sizin adınıza paylaşım ve izinsiz gönderim yapmıyoruz.
Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler

4 adet enginar


1 kuru soğan


2-3 diş sarımsak


Yarım çay bardağı zeytinyağı


1 su bardağı bezelye


2 su bardağı sıcak su


Yarım demet dereotu


Yarım limonun suyu

1 çorba kaşığı un


Tuz 

1 tatlı kaşığı toz şeker

Hazırlanış

  • Soğanı ince piyaz doğrayın. Sarımsakları ikiye kesin. Zeytinyağını tencereye koyup, soğan, sarımsak, tuz ve şeker ekleyin. Ocağı yakıp soğanlar şeffaflaşana kadar orta ateşte soteleyin.
  • Bezelyeleri ekleyip karıştırın. Ayıklanmış, yıkanmış enginarları yerleştirip 2 bardak sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
  • Limon suyu, un ve yarım bardak suyu bir kasede çırpıp tencereye ilave edin. 5-6 dakika daha pişirin. Dereotunu ekleyip kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servisten önce bezelyeli soğanlı kısmını kaşıkla enginarların içine doldurun.

Maliyeti: 10-11 TL.

Enginar ve bezelyenin bollaştığı aylarda fiyatı daha da uygun olur. Enginarın tanesi 1-1.5 TL olduğunda fazlaca miktarda alıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Enginar sağlık değeri yüksek en kıymetli sebzelerden biridir.

Tarif: Fairy Ekonomik Tarifler

Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?