Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler
4 adet enginar
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı un
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanış
- Soğanı ince piyaz doğrayın. Sarımsakları ikiye kesin. Zeytinyağını tencereye koyup, soğan, sarımsak, tuz ve şeker ekleyin. Ocağı yakıp soğanlar şeffaflaşana kadar orta ateşte soteleyin.
- Bezelyeleri ekleyip karıştırın. Ayıklanmış, yıkanmış enginarları yerleştirip 2 bardak sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
- Limon suyu, un ve yarım bardak suyu bir kasede çırpıp tencereye ilave edin. 5-6 dakika daha pişirin. Dereotunu ekleyip kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servisten önce bezelyeli soğanlı kısmını kaşıkla enginarların içine doldurun.
Maliyeti: 10-11 TL.
Enginar ve bezelyenin bollaştığı aylarda fiyatı daha da uygun olur. Enginarın tanesi 1-1.5 TL olduğunda fazlaca miktarda alıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Enginar sağlık değeri yüksek en kıymetli sebzelerden biridir.
Tarif: Fairy Ekonomik Tarifler
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?