Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- ½ su bardağı ayçiçeği yağı veya zeytinyağı
- 130 gr ince çekilmiş badem (kabuğu soyulmuş)
- 1 çay kaşığı tarçın
- ½ su bardağı toz şeker
Üzerine
- 80 gr eritilmiş çikolata
- 1 çay bardağı ince çekilmiş badem içi
-
8-10 badem
Hazırlanış
Sıvıyağ hariç tüm malzemeleri derin bir kaba koyup kaşık ile karıştırın. Üzerine sıvı yağı yavaş yavaş ekleyip mikser ile karıştırın. Hamurunuz bir araya geldiğinde yapışan ama pütürlü bir kıvamda olacak. Yuvarlak veya dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıdı serin. Üzerine hamuru döküp elinizle bastırarak yayın. Bıçak ile çok hafif üzerini çizerek baklava veya üçgen şeklini verin. Ortalarına yarıya böldüğünüz bademi koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra keskin bir bıçak ile çizdiğiniz yerleri yavaşça daha derin kesip birbirinden ayırın. İyice soğuduktan sonra tepsiden çıkarın. Kenarlarını eritilmiş çikolataya batırıp badem serpin. Buzdolabında 45 dk beklettikten (çikolata katılaştıktan) sonra servise sunun.