Malzemeler
Malzeme
1 yumurta sarısı
75 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
160 gr un
Üzeri için
1 su bardağı balkabağı püresi (Haşlanmış ve püre yapılmış)
2 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı toz şeker
Çırpılmış krem şanti
Hazırlanış
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 25 dk dinlendirin. Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgaha alın. Hamurun üzerine de az un serpip merdane yardımıyla yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Çay bardağı yardımıyla küçük daireler çıkarın. Minik tart kalıplarını yağlayıp hamurları kalıplara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen mini tartları fırından çıkarıp soğutun. Nişastayı ve sütü kasede karıştırın. Tencereye balkabağı, şeker ve nişastalı sütü alıp karıştırın. Koyulaşana kadar karıştırın. Balkabaklı muhallebiyi ocaktan alıp soğutun. Mini tartların üzerine balkabaklı muhallebiyi paylaştırın. Çırptığınız krem şanti ile süsleyip servise sunun.
Tarif ve Foto: Tijen Aktay