Balkabaklı Puding
Malzemeler
Malzeme
1 su bardağı balkabağı püresi (Haşlanmış ve püre yapılmış)
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket varilin
Hazırlanış
Tencereye vanilin hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaştıktan sonra 1 paket vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız pudingi kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerini isteğe bağlı olarak krem şanti ve tarçın ile süsleyip servise sunun.
Foto ve Tarif: Tijen Aktay
Yemek tariflerinizin diğer anne/anne adaylarıyla paylaşmak istemez misiniz?
Diğer Tarifler